Empo TV

Lettlest vitenskapsartikkel med vitenskapelig supplement

"Jeg kan!" er navnet på en lettlest vitenskapsartikkel som inneholder et vitenskapelig supplement.

Publisert:

Artikkelen ble publisert for en tid tilbake i Tidsskrift for omsorgsforskning, og handler om hvordan personer med utviklingshemming opplever forskjellig velferdsteknologi. Den lettleste delen av artikkelen er det Ole Magnus Oterhals (39) fra Molde som står for. Oterhals har deltatt i alle faser av forskningen og studien, og samarbeidspartneren hans er førstelektor ved Høgskolen i Østfold, May Østby.

Østbye forteller at det flere ganger tidligere har blitt publisert lettleste vitenskapelige artikler i andre fagtidsskrifter, men at man i disse tidsskriftene, som ikke er vitenskapelige, vil oppleve det som vanskelig å undersøke problemstillingene. - Vitenskapelige artikler med fagfellevurdering krever andre standarder i beskrivelsen av forskningen, og man følger andre retningslinjer når det kommer til vurderingen av publikasjonen, sier Østbye til kunnskapsavisen Khrono. Hun fortsetter: - Det å publisere i et vitenskapelig tidsskrift tilfører en snnen vitenskapelig styrke til funnene og prosjektet som helhet. Samtidig er det morsomt for forskerne og få annerkjennelse og publikasjonspoeng, selv om jeg vil understreke at det selvsagt ikke er det viktigste.

I år er det 10 år siden samarbeidet mellom forskerne Østbye og Oterhals startet, og etter hvert har det blitt mange gode minner å se tilbake på. - Vi har vært i England, i den polske hovedstaden Warszawa og i svenske Östersund. Men alt dette var selvsagt før covid-19 kom, sier Oterhals. I likhet med de fleste av oss merker også han at pandemien tærer på tålmodigheten. Til våren har duoen, sammen med noen flere forskere, planer om å arrangere et forskerkurs for personer med utviklingshemming, et kurs som eies av Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU), men det består av flere lag som er plassert rundt omkring i landet. - Vi får se hva det blir til. Det er jo umulig å si hvor mange fysiske samlinger det kan bli. Vi får bare håpe på det beste, sier en optimistisk Oterhals.

Les hele saken: Ole Magnus Oterhals både underviser og driver med vitenskapelig forskning (khrono.no)

Kilde: khrono.no

Publisert av: Anders Teslo