Empo TV

Filmspesial 14. april:

Dracula, Air Jordan og Indiana Jones

Velkommen kjære venner, til den første filmspesialen etter påske. Denne uken får du se mer av dette: Vi drar ut i naturen med «Eiketreet og dyrene som bor der» - en uvanlig duo i «Vakre sinn» - og Carl Edvard har sett «Renfield».

Publisert:

I påsken var det premiere på «Eiketreet og dyrene som bor der», og dette er en «ut i naturen»-opplevelse for hele familien. I filmen blir vi kjent med mus, maur, ekorn, hønsehauker og mange andre dyr, og det dyrene har til felles er at de holder til i et stort eiketre som er over 200 år gammelt!

Ukens neste film, «Air», hadde også premiere i påsken, og her får vi et innblikk i et samarbeid som skulle banebrytende for dem det gjaldt. På midten av 1980-tallet sliter Nikes basketballavdeling med økonomien, og en av medarbeiderne, Sonny Vaccaro, får beskjed om å utvide virksomheten. Når han oppdager nykommeren Michael Jordan får Sonny en idé, og med hjelp fra Jordan og hans familie begynner Nike å utforme det som skal bli idrettsverdenens mest berømte sko: Air Jordan. I hovedrollene finner vi Matt Damon, Viola Davis, Damian Delano Young og Ben Affleck, hvorav sistnevnte også står for regien. Aldersgrense: 9 år.

Fra USA skal vi til Frankrike, der ukens neste film, «Vakre sinn», foregår. Igor Parat jobber som sykkelbud i nærområdet, og som følge av at han er født med spastisk lammelse har han problemer med å snakke. Dette gjør at Igor på fritiden holder seg for seg selv, men en dag havner han i en trafikkulykke. Like etterpå møter han den utadvendte begravelsesagenten Louis Caretti, og møtet mellom dem skal vise seg å bli starten på et uvanlig vennskap … Regissører og hovedrolleinnehavere er Bernard Campan og Alexandre Jollien, og filmens aldersgrense er 9 år.

Vampyren Grev Dracula har vært portrettert på film en rekke ganger, både som blodtørstig slottsherre og komisk hotellbestyrer. Nå sitter Carl Edvard klar med sin anmeldelse av horrorkomedien «Renfield». (15 år)

Nicolas Cage i "Renfield".
 Foto: Universal Studios

Nicolas Cage i "Renfield". Foto: Universal Studios

Selveste Nicolas Cage som grev Dracula!

"Renfield" er en gøyal splatter komedie, nesten på nivå med Peter Jacksons "Braindead" - men bare nesten. Filmen er gøyal men blir fort repetetiv når det kommer til actionscenene. Nicholas Hoult og Awkwafina spiller godt på hverandre og selvfølgelig spiller Nicolas Cage godt på dem. Filmen er enkel på plot, "Renfield" vil ikke være tjener for Dracula mer. Dette er ikke Dracula fornøyd med, så la galskapen begynne. "Renfield" fokuserer mye på karakterutvikling, og det er her filmen er på sitt beste. Balansen mellom karakterdrama og splatterkomedie funker for det meste. Actionscenene bydde på mye og var til tider kreativ, men ble fort repetetive.

Til sist var filmen litt for kort til å virkelig utvikle seg, den trengte ikke å være tre timer lang, men en ekstra 30 minutter ville funket. Helt klart verdt en tur innom kinoen.

Terningkast: 4

I fjor fylte veteranen Harrison Ford 80 år, og i mer enn 50 av dem har han vært å se på film og TV. Nå er Ford klar for sin 5. film om eventyreren Indiana Jones, «Indiana Jones and the Dial of Destiny», som får premiere onsdag 28. juni.

Det er 13 år siden vi så Shrek på kino sist, men nå ser det ut til at det kan gå mot en 5. film om den grønne helten og vennene hans. For i den siste tiden har «Grusomme meg»-produsent Chris Meledandri vært i samtaler med DreamWorks om å blåse liv i den folkekjære filmserien.