Empo TV

NRK med høstens tilbud

Mange nyheter på skjerm og podkast å se frem til

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Foto: PxHere, illustrerende bilde

Tirsdag ble NRKs meny for høsten 2022 presentert for publikum og presse, og i løpet av en times tid ble publikum og seere presentert for hva Norges eldste allmenn kringkaster har å by på i månedene som kommer. Høstlanseringen ble arrangert på Deichmanske bibliotek på Tøyen, og ble ledet av Amir Horori og Yasmin Syed.

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2022 kl 09:47

Under følger noen av høydepunktene, og de er delt inn i to kategorier: Podkaster og serier.

Serier:

Dramaserien "Flus" foregår i Oslo i 1999, og handler om gjengkriminalitet. Serien er laget av Yosef Wolde-Mariam og Mikael Samuelsen, en duo som også har vært med i NRK-serien "Kongen av Gulset". Herman Flesvig, kjent fra "Førstegangstjenesten", kommer til å ha en av hovedrollene.

Under nazistenes okkupasjonen av Norge under 2. verdenskrig (1940 - 1945) ble det utført motstandsarbeid over hele landet, og mens noen motstandsgrupper fikk heder og ære da krigen sluttet, var det andre som ble glemt. Thorvald-gruppa, som er hovedpersonene i den mørke komedien "Gutta på Skauen", har planer og tanker for hvordan de skal forsvare Norge, men det å stå opp mot okkupantene skal vise seg å være lettere sagt enn gjort...

I dokumentarserien "Forbannelsen" reiser Stian "Staysman" Thorbjørnsen og Ole Rune Hætta rundt i Nord-Norge for å lete etter overnaturlige historier. Serien tar dem til steder som Sulitjelma, Andørja og Skjervøy.

Tidligere i år vant dramakomedien "Etterglød" ungdomsprisen for beste serie i Cannes, og til høsten kommer serien på norske skjermer. Serien handler om Ester, som får vite at hun har kreft når hun feirer 40-årsdagen sin, og sykdommen påvirker også hennes familie og venner. Men det som tilsynelatende ser ut til å være et utgangspunkt for en sørgelig historie, blir i stedet til en historie om å være glad for at en lever, og gjøre fantastiske ting for de du er glad i.

Lørdagskveldene kommer til å bli fylt med latter og glede i det direktesendte underholdningsprogrammet "Verdens beste venner", som blir ledet av Live Nelvik og Einar Tørnquist. I progammet skal kjente vennepar konkurrere mot hverandre for å finne ut hvem av dem som kjenner hverandre best. Blant bestevennene vi får se i "Verdens beste venner" er Thomas Numme og Harald Rønneberg, Martha Leivestad og Annika Momrak, Abu Hussain og Mayoo Indiran og Solveig kloppen og ingrid Gjessing Linhave.

Podkaster:

"I dødens spor" er en true crime-podkast der vi følger tre drapssaker, fra etterforskning til endelig dom. Podkasten ledes av Leo Ajkic, som snakker med etterforskere, psykiatere og rettsmedisinere som forteller om hva som skjedde, hvordan det skjedde og hvorfor det skjedde.

"Trygdekontoret", TV-programmet som ble ledet av Thomas Seltzer, gjør comeback som podkast. Som vanlig undersøker Seltzer og gjestene hans aktuelle saker og rare emner.

I "Millionærhjerne" tar programleder Christian Strand et dypdykk inn i kontoen og hjernene til norske millionærer. Hvordan ble de rike? Hvordan var det å tjene den første millionen? Og sist, men ikke minst: Hva står på brukskontoen deres akkurat nå?

Les hele saken, og se flere av høydepunktene: De beste serie og podkastene
Kilde: nrk.no/info

Nøkkelord