Empo TV

Årets nyttårshoppuke går uten publikum

Tradisjonen tro blir det nyttårshoppuke i Tyskland og Østerrike ved årsskiftet, men på grunn av koronapandemien kommer rennene til å gå uten publikum.

Publisert:

- Idrett uten publikum er noe helt annet, sier NRK-veteranen Arne Scheie til Dagbladet, og legger til: - Så sant de aktive ikke blir smittet, er det bedre enn ingenting. Men det er jo en forferdelig løsning at det ikke skal være publikum. Fra 1973 - 2014 kommenterte Scheie Hoppuka, og tirsdag fikk han beskjeden om at det for første gang i hoppukas historie ikke vil være publikum tilstede i bakkene. - Det er trist, men forståelig. Hvis dette er grepene som bidrar til å bli kvitt pandemien, så er det verdt det, sier Scheie.

I den tyske byen Oberstdorf, som er én av de fire arrangørbyene, håpet man at man kunne få lov til å ha 2500 publikummere tilstede. Men nå har de tyske myndighetene satt foten ned. - Det gjør vondt langt inne i sjela. Men nå må vi trekke i snora, og med tungt hjerte konstatere at det ikke blir tilskuere, sier Peter Kruijer, som er styreleder i skiklubben i Oberstdorf i en pressemelding. Kruijer legger til: - Dette gjør ekstra vondt, fordi vi de siste månedene har laget et levedyktig coronakonsept. Det har vi gjort sammen med det tyske skiforbundet og lokale helsemyndigheter. Vi var sikre på at det ville gå.

Hoppuka har vært arrangert siden 1953, og foregår i byene Bischofshofen (Østerrike), Innsbruck (Østerrike), Garmisch-Partenkirchen (Tyskland) og Oberstdorf (Tyskland)

Les hele saken: Arne Scheie: - Forferdelig (dagbladet.no)

Kilde: dagbladet.no, wikipedia

Publisert av: Anders Teslo