Empo TV

Birgit Skarstein får ros av kronprinsessen

Både under og etter hennes deltagelse i "Skal vi danse" på TV2 har godordene strømmet over Birgit Skarstein, som ble den første rullestolbrukeren som deltok i konkurransen. Nå får hun også ros fra kongelig hold.

Publisert:

I en kommentar på Skarsteins Instagram-konto skriver kronprinsessen følgende: "For en innsats Birgit! Du er et forbilde for oss alle! Jeg er så stolt av deg!" Kommentaren dukket opp etter at Skarstein la ut et innlegg der hun fortalte at hun og danseparter Philip Raabe måtte forlate konkurransen. "Det er innmari hyggelig at Mette Marit har fulgt med på dansen, og at hun liker det vi har gjort! Jeg prøver jo å være hel ved og stå for gode verdier, så jeg setter veldig pris på de fine ordene. Hun er jo et stort forbilde selv, vi er heldige som har et så folkelig kongehus", skriver Birgit Skarstein på en SMS til NRK.

Det er ikke bare kronprinsessen som lar seg imponere av Skarsteins Skal vi danse-deltagelse, for også forbundslederen i Norges Handikapforbund, Tove Brandvik, er henrykt. - Ofte når det er funksjonshemmede i mediebildet, så er de der i kraft av funksjonsnedsettelsen. Veldig mye av framstillingene og historiene om funksjonshemma har handlet om den delen av oss som individ, sier Brandvik, og legger til: - Vi jobber hardt for å synliggjøre at vi også er søstre, naboer, og kollegaer, vi er en del av det norske mangfoldet. Og vi er mer enn funksjonsnedsettelsen vår, vi er hele mennesker.

Videre forteller Brandvik: - Skal vi danse er tilpasset kjendisene i Norge. Og det å være "en av" har stor betydning i forhold til hvordan funksjonshemmede blir oppfatta. At du kan gå på jobb, være mor eller være med i "Skal vi danse", altså de ulike forbildene som du trenger når du vokser opp. At hun tok denne rollen ble en likestillingspolitisk markering. Det er bra for de unge funksjonshemma å se rollemodeller på andre arenaer enn i handikappedes egen arena.

Les hele saken: Mette Marit roser Birgit Skarstein

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo