Empo TV

Død ved et uhell?

Nora Quirs familie insisterer på at det er solide bevis for at 15 år gamle Malal ble bortført i Malaysia. [b]15 år gamle Nora Quirin er død etter å ha forsvunnet fra et malaysisk feriested. Etterforskere bestemte at Nora, som er psykisk og ...

Publisert:

Nora Quirs familie insisterer på at det er solide bevis for at 15 år gamle Malal ble bortført i Malaysia. 15 år gamle Nora Quirin er død etter å ha forsvunnet fra et malaysisk feriested. Etterforskere bestemte at Nora, som er psykisk og fysisk funksjonshemmet , hadde dødd ved et et uhell. Nora ble født med holoproencefali, en lidelse som påvirker hjernens utvikling, og familien hennes sier at hun kanskje ikke har vandret alene. Foreldrene hennes kalte dommen «ufullstendig» og insisterte på at datteren ble bortført.  

Liket til Nora ble funnet død i august 2019, ni dager etter at hun ble savnet fra et feriehotell. Nora Guirs familie har insistert på at det er solide bevis for at 15-åringen ble bortført i Malaysia, til tross for at hennes død ble styrt som en ulykke. En etterforskning av hennes død ble avholdt i landet, og en domfelte bestemte at Noras død var mer tilfeldig enn gjerningsmannen og sa at det ikke var noen tredjepartsinnblanding. I et intervju med den irske kringkasteren RTE sa Meep Quirin: ‘Da vi gikk til etterforskningen, hadde vi mange ubesvarte spørsmål, hvorav mange ikke kunne besvares, så vi fant faktisk ut hva som skjedde med de ti dagene etter Noras forsvinning. “Faktisk følte vi at saken vår om at Nora ble bortført virkelig styrket vår tro, og vi fant beviste bevis for å støtte vårt syn på det.”

Nora Quirin døde i august 2019 mens hun var på ferie i Malaysia sammen med familien. Denne måneden bestemte en dommer at hennes død var tilfeldig, og det utløste klager fra foreldrene. Tenåringen hadde dårlig motorikk, trengte hjelp til å gå, og foreldrene hennes hadde tidligere sagt at hennes mentale alder var fem eller seks. Familien bodde på Tusun Eco Resort nær Serampore, 65 km sør for hovedstaden Kuala Lumpur, og Nora ble rapportert savnet dagen etter at de ankom. Hennes nakne kropp ble funnet i nærheten av en liten bekk 2,5 kilometer fra feriestedet.

RTE sa at familien ville anke til High Court i Serampore for å gjennomgå bevisene som ble hørt under høringen. Fru Quirin sa: ‘Vi ønsket å finne ut hva som skjedde i Malaysia om ti dager da vi startet dette, men vi vil absolutt at Nora skal få rettferdighet, og vi vil fortsette å kjempe for det.’ Tidligere denne måneden nektet en malaysisk koroner drap eller seksuell trakassering, og sa “Quirin døde etter å ha gått seg vill i en forlatt palmeoljeplantasje.” Politiet insisterte på at det ikke var noe dårlig spill, og en obduksjon i Malaysia fant at han hadde sultet i hjel flere dager senere i jungelen og døde av indre blødninger. Familien hennes la til: ‘Vi tror at vi ikke bare har kjempet for Nora, men av respekt for alle de spesielle behovene i denne verdenen. ‘Dette er Noras unike arv, og vi vil aldri forlate den.’

Saken er hentet fra kontrast1.no

http://www.kontrast1.no/foreldrene-til-nora-quir-insisterer-pa-at-datteren-deres-15-ble-bortfort-i-malaysia/

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen