Empo TV

En ost til besvær

Dersom funksjonsfriske alpinister kjører inn til verdenscupseier får de store pengepremier. Parautøverne i samme idrettsgren må kjempe om... en ost på 5 kilo.

Empo TV
Empo TV

Publisert:

Dette har den norske para-alpinisten Jesper Saltvik Pedersen (21) sett seg lei på, og nylig fortalte han om ordningen på Instagram. Etter det har det imidlertid tatt av: Fra alle kanter har det strømmet inn bud fra folk som vil kjøpe osten. - Det var en lokal investor fra Karmøy som bød 50.000, så jeg tror vi kan avblåse den budrunden nå, sa Saltvik Pedersen til VG på lørdag. Videre sier han: - Jeg har jo en del utgifter til utstyr og karrieresatsing, og responsen kan tyde på at mange ønsker å støtte opp. Det kom inn flere bud på rundt 5000 kroner. Det er veldig kult at såpass mange har engasjert seg. Jeg føler jeg har belyst problemet.

Haugesunds avis melder at det er Margaret Hystad fra Karmøy som sendte inn det høye ostebudet. - Vi liker å heie på heltene våres her på Karmøy, så av og til må vi stille opp, sier Hystad til VG. Karmøy er forresten kommunen som Jesper Saltvik Pedersen kommer fra.

Osten, som er av merket Raclette, må Hystad vente litt på, men at den modnes litt ekstra er bare positivt når det kommer til oster av en slik størrelse. - Osten er godt pakket inn, så den holder seg veldig bra, sier Saltvik Pedersen, som forteller at ting er i ferd med å snu i para-alpint: - Jeg har godt håp om at det skjer ting. Det snakkes om at det blir premiepenger i Hafjell-VM. En annen positiv endring er at vi skal være med i NM for funksjonsfriske i Oppdal i midten av mars. Det gleder jeg meg veldig til. Og når resten av verdenscupkonkurransene er unnagjort, drar Saltvik Pedersen hjem til Norge, noe som skjer 20. februar.

Les hele saken: Solgte premieosten for 50.000 kroner: – Føler jeg har belyst problemet – VG

Kilde: vg.no

Publisert av: Anders Teslo