Empo TV

Får støtte fra Liverpool-fans etter skredulykken i Gjerdrum

33-årige Jan Lauritzen, som har Downs syndrom, er en ihuga Liverpool-supporter. Da kvikkleireskredet gikk i Gjerdrum 30. desember, måtte han og de andre beboerne i Nystuen Gruppeboliger evakueres, og man regner med at de ikke vil komme tilbake. Nå får Jan støtte fra Liverpool-supportere over hele landet.

Publisert:

- Vi så at han hadde behov for å se det på ordentlig, skrev Jans søster, Yvonne Lauritzen Finanger, på Facebook. Hun og broren dro til et utsiktspunkt som lå så nærme de kunne komme skredstedet. - Jan og jeg kjørte bort og ble tatt imot med full forståelse ved millitærsperringen - og fikk lov til å kjøre inn på andre siden av skredet, sier Yvonne til NRK. Hun fortsetter: - Det var veldig vanskelig å stå der. Det går ikke an å forestille seg alle de forferdelige hendelsene som denne enorme gropen rommer.

Som nevnt innledningsvis er Jan Liverpool-supporter, og da han ble intervjuet på Lørdagsrevyen fortalte han at han håpet at han - når han hadde flyttet inn i ny bolig - kunne male en av veggene i Liverpool-fargene, dvs. rødt og hvitt. I etterkant har Liverpool-supportere sendt skjerf og andre effekter til Gjerdrum, og Yvonne takker alle som har sendt inn artiklene. - Det tok helt av etter sendingen. Folk fra hele Norge vil bidra med Liverpool-artikler. Flere sender i posten, og en kom innom og leverte personlig, sier Yvonne, som er imponert over innsatsen etter skredulykken.

Les hele saken: Ny Liverpool-trøye er en trøst når alt annet er borte i skredet i Gjerdrum – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo