Empo TV

Gir julekalenderen sin i gave til noen som trenger den

Førstkommende tirsdag kan vi åpne første luke i adventskalenderen, og med det går startskuddet for årets julefeiring. Imidlertid finnes det mennesker som ikke har det så bra som oss, og én av disse vil 11-årige Hannah van Baal glede litt ekstra.

Publisert:

- Jeg har alltid satt pris på å ha en koselig julekalender i desember. Men jeg har ikke reflektert så mye over at ikke alle som kanskje ønsker seg en kalender får det, sier Hannah til Dagbladet. Da hun og moren hennes var inne på Finn.no, oppdaget Hannah flere annonser som gjorde inntrykk på henne. - Jeg registrerte at mange etterlyste hjelp til jul. Jeg oppdaget også annonser med julegaveønsker. I flere av dem var også julekalender et spesifikt ønske, sier hun, og fortsetter: - Jeg ble overrasket, og plutselig føltes det så urettferdig at jeg skulle få og ikke dem. Jeg har fått pakkekalender hvert år, uten å be om det. Derfor satte jeg i gang.

Og det Hanna gjorde, var følgende: Sammen med moren dro hun på det lokale kjøpesenteret, og med hennes egne sparepenger kjøpte hun en julekalender. Ikke til seg selv - men til en jente på 7-10 år. - Når et barn har et sånt initiativ, er det lett å gjennomføre. Hannah har alltid sagt at det er morsommere å gi enn å få, så dette måtte vi jo støtte opp om, sier mamma Isabell van Baal.

I følge en rapport fra Kirkens Bymisjon lever ett av ti barn i fattigdom. - Vi vet at jula er vanskelig for mange. Nå er det enda flere som går en usikker framtid i møte fordi mange av tiltakene for de sårbare gruppene er stengt ned, sa barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i forrige uke.

Julekalenderen som Hannah skal gi bort er en pakkekalender, hvor man kan legge ting i hver av de 24 posene. For å fylle opp posene brukte Hannah ca. 500 kr. av egne oppsparte midler, og hun fant også noen ubrukte gjenstander hjemme. I etterkant forteller hun at hun har kjent på et ubehag når det gjelder ønskelisten hennes. - Jeg vil gjøre dette flere ganger. Det føles fint å hjelpe på denne måten, og henvendelsene har vært så mange, sier hun.

Les hele saken: Julekalender 2020 - Hannah (11) gir bort julekalenderen sin (dagbladet.no)

Kilde: dagbladet.no

Publisert av: Anders Teslo