Empo TV

Nå kan rullestolen styres med en smartbrille

Foto: Illustrasjon Storyblocks

Foto: Illustrasjon Storyblocks

Kjell Pedersen (66) fra Trondheim er storfornøyd med sin Smartbrille. Da han leste om brillen, som er utviklet i Tyskland og har fått navnet Munevo Drive, ble han i fyr og flamme og kontaktet sitt lokale Nav-kontor. -Jeg har ikke kraft i armene, men nå kan jeg styre rullestolen kun ved små hodebevegelser. Det fungerer ypperlig, forteller Kjell Pedersen til Handikapnytt.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2022 kl 10:28

Det lokale Nav-kontoret forklarte at noen ville importere produktet. Så Kjell ble veldig glad da Medema Norge valgte å satse på konseptet.

-For meg har det vært en fantastisk løsning som jeg varmt kan anbefale. Jeg bruker også brillene hjemme til å åpne dører, slå på og av lyset og styre elektriske gardiner. Man kan også styre en PC, legger han til.

Det tyske produktet er nå tilgjengelig på det norske markedet etter at hjelpemiddelselskapet Medema Norge tente på konseptet. Ved hjelp av en lett smartbrille og små hodebevegelser kan Smartbrillen brukes til å styre den elektriske rullestolen. Ved hjelp av små hodebevegelser overføres styringssignaler som gjør at du kan styre alle funksjoner i el-rullestolen, inkludert setejusteringer. Konseptet kan også brukes til å styre smarthus-funksjoner.

– Brillen er lett, den ser stilig ut og er ypperlig for å styre elektriske rullestoler. Nå er vi klare til å gå bredt ut. Dette er virkelig et alternativ til hakestyring. Vi er veldig stolte over å presentere denne løsningen for norske brukere, sier sier produktsjef Per Kristian Gustavsen i Medema Norge.

– Det er enkelt å bruke og vi tilpasser systemet til hver enkelt bruker. Man må kunne bevege hodet, men det kreves ikke store bevegelser. Vi justerer Munevo tilpasset brukernes funksjonsnivå. Har man variabel form gjennom dagen, kan også dette programmeres så alt vil fungere, forklarer produktspesialist Glenn Hansen. Man kan navigere seg gjennom menyen i brillen, og også få veiledning i en lydfunksjon dersom man trenger det.

Les hele saken på Handikapnytt.no:
Nå kan du styre rullestolen med brillene