Empo TV

Klart for 3. delfinale i MGP 2021

Mandag morgen ble det klart hvem som stiller til start i den 3. delfinalen i Melodi Grand Prix 2021, som finner sted førstkommende lørdag. Mens 2 av dem har vært med i MGPjr, er de to siste en fremadstormende artist og en rapper.

Publisert:

  1. Dinaye - "Own Yourself"

Dina "Dinaye" Matheussen er 17 år - og deltar i Melodi Grand Prix for 2. gang! Første gang hun deltok danset hun i Amina Sewalis bidrag "Mesterverk", og året før deltok hun i MGPjr. med låta "Sterk og rå". Men den første gangen seerne ble kjent med Dinaye var da hun deltok i Norske Talenter 2014, hvor hun nærmest danset seg til semifinalen. Med andre ord: En ung veteran!

2. Big Daddy Karsten - "Smile"

Som ung fant arendalitten Karsten Dahl Marcussen aka. Big Daddy Karsten (32) ut at det var rapper han ville bli, og den første plata hans var et samarbeid med rapperen Ego - et samarbeid som gikk under navnet Folkefiender. Da VGTV satset på Skeez-TV ble Karsten satt til å være såkalt battle-rapper, og siden fortsatte oppturen med opptredener på Hove-festivialen, Canal-Street og Pride-festivalen. Men det stopper ikke der: Karsten er også historisk ved at han i skrivende stund er Skandinavias eneste åpne homofile rapper, og han kom ut av skapet i 2016.

3. Emmy - "Witch Woods"

20-årige Emmy Kristine Guttulsrød Kristiansen har, i likhet med Dinaye, vært med i MGPjr., nærmere bestemt i 2015 med låta "Aiaiaiai". Årets bidrag heter "Witch Woods", og blir av Emmy beskrevet som "en blanding av morsom og skummel sang". I tillegg til å være artist er hun også en habil låtskriver, og for tiden studerer Emmy visuell kommunikasjon på Universitetet i Sørøst-Norge.

4. Ole Hartz - "Vi er Norge"

Historien om Ole Hartz (24) er historien om Modum-gutten som i ung alder fant ut at det var musikk han ville holde på med, og han meldte seg inn i det som gikk an å melde seg på: korps, trommetimer og pianotimer. Men aldri hadde han sett for seg at han skulle delta i Melodi Grand Prix. - Jeg var produsent for russelåter, men jeg tenkte at jeg kan ikke leve av det. Så da begynte jeg med egne sanger. Jeg gleder meg!, sier Ole til NRK.

Les hele saken: Her er artistene i MGP 2021 – MGP (nrk.no)

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo