Empo TV

Kongen hyller Maud Angelicas tale

Onsdag ble boken "Kongen Forteller", sluppet i handelen. Her blir kong Harald intervjuet av journalist Harald Stanghelle, og i boken kommer både kongen og Stanghelle inn på hendelser som har formet både kongen, og hans folk.

Publisert:

En av hendelsene som blir tatt opp i boken, er Ari Behns selvmord i romjulen 2019. 3. januar i år ble han bisatt fra Oslo Domkirke, og hans eldste datter, Maud Angelica, holdt en tale som vil bli husket i lang tid. - Jeg vil si til alle som har gått gjennom dette - det finnes alltid en utvei. Selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan hjelpe. Du kan få hjelp. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp - spør om hjelp. Det er aldri en skam. Det er en styrke, ikke en svakhet. Du kan også gå til en profesjonell, de er der for å hjelpe, sa Behn i kirken. I etterkant fikk hun akuttpsykiatriprisen, og ble hedret for åpenheten.

"Det var sterkt å høre den. Jeg hadde ikke hørt den på forhånd, men visste hun skulle gjøre det. Hun hadde holdt talen for en liten krets ved båren da den sto på Ullevål sykehus. Der var ikke jeg, forteller kongen i boken. Videre sier han: "Det var en sterk tale. Jeg var stolt over henne. At hun greide det, tenkte jeg. Det hadde ikke jeg greid".

Det å miste et kjært familiemedlem i ung alder har kong Harald selv opplevd. I 1954, da kongen var 17 år gammel, døde hans mor, kronprinsesse Märtha. "Jeg har tenkt på akkurat det", sier kongen i boken, og forteller videre at det på en måte har vendt tilbake etter å ha sett barnebarnet holde tale ved hennes fars kiste. "Det er derfor jeg sier at jeg ikke kunne greid å holde den talen", sier han videre.

Les hele saken:

db.no: Kongen: "At hun greide det"

Publisert av Anders Teslo