Empo TV

Kurs for aktivitetsvenner til demente

I kommunestyresalen i Selbu ble det nylig holdt aktivitetsvenn-kurs. Kurset er rettet mot frivillige som vil bli aktivitetsvenn for personer med demens. Kari Galaaen fra Frivilligsentralen i Selbu sier at deltakerne lærte om rollen som frivillig ...

Publisert:

I kommunestyresalen i Selbu ble det nylig holdt aktivitetsvenn-kurs. Kurset er rettet mot frivillige som vil bli aktivitetsvenn for personer med demens.

Kari Galaaen fra Frivilligsentralen i Selbu sier at deltakerne lærte om rollen som frivillig og litt om hva det vil si å være aktivitetsvenn. -I tillegg så har vi snakket rundt sykdommen demens og kommunikasjon, sier hun. I tillegg har vi sett menge filmer som tar for seg samhandlingen mellom en person er rammet av demens og en frivillig aktivitetsvenn. –Vi viste rett og slett hvor trivelig de kan ha det i hverandres selskap, forteller Britt Sissel Lien fra hukommelsesteamet i Selbu.

To av kursdeltakerne, som heter Lille Kulsetås Fuglem og Elin Møllenhus har vært frivillige i flere år. De forklarer hvorfor de deltok på dette kurset. -Jeg har vært med personer med demens i forskjellige sammenhenger oppgjennom tiden. Hadde en bestemor på over 90 år som ble rammet av demens på slutten av livet. Tok utdanning innen psykisk helsearbeid, hvor jeg skrev oppgave om demens. Nå begynner utdanningen min å bli såpass gammel at det har skjedd mye innen forskning på sykdommen, sier Lill Kulset Fuglem.

En annen kursdeltaker, Elin Møllenhus har vært frivillig besøksvenn for Røde Kors i 26 år. Hun sier til Nea radio at det er fint å ha litt kunnskap om sykdommen demens. Som besøksvenn i mange år kan du treffe på mange som blir demente. Da er det fint å kunne vite litt om sykdommen på forhånd og hvordan du skal forholde deg til de som blir rammet av den, sier Elin Møllenhus. Blant de ti deltakerne på kurset var oppmøtet blant yngre fraværende. Kurset skulle vært annonsert på sosiale medier eller vi skulle tatt direkte kontakt med ungdomsorganisasjoner for å få med yngre deltakere, sier Sissel Lien i Hukommelsesteamet.

Saken er fra Nea radio

Les hele saken her: aktivitetsvenn

Publisert av  Birgitte Falck--Jørgensen