Empo TV

Norges to gullmedaljer under parolympics hittil

Suveren seier til Birgit Skarstein i singlesculler

Publisert:

Med en rask start tok hun en tidlig ledelse som hun holdt helt fram til mål. Hun endte på tiden 10:56.88. Det var hennes første OL- medalje for den beste plasseringen hennes var 4. plassen hun fikk i Rio, Brasil i 2016. – Jeg satt og gråt. Tårene trillet. Livet skjer, mange dager er det ganske tøft. Det handler ikke om motivasjon eller energi, det handler om å stå opp og gjøre jobben når ting er tøft, sa Birgit Skarstein etter å ha tatt gullet.

Hun sier t il NRK at konkurransen gikk etter plane og alt fungerte. Vinden var sterk og hun måtte bruke alle triksene hun hadde lært seg. Hun ønsket å skremme konkurrentene sine med en rask start og psyke dem ut, sier hun. Siden hun startet med roingen i 2012 har det bare gått oppover for roeren fra Levanger. Siden hun ble lam fra livet og ned i 2009 har hun lært mye om selvstendighet og samarbeid. Man er sterkest når  man ber om hjelp og sterk når man slev bidrar med det en kan.   Hun kaller seg selv en streber og en perfeksjonist. Det ga henne gullmedalje, men det kan også by på utfordringer, forteller hun.

  – Det var en av mine tidligere trenere som sa at jeg måtte gå til psykolog og jobbe med at jeg var så perfeksjonist og detaljorientert. Jeg er helt sikker på at de egenskapene har bidratt til at dette er mulig i dag, mener Skarstein. Hun vil ikke ta all æren alene. Jeg har fått god støtte fra rolandslaget som er en samlet gjeng. Trener Johan Flodin som gir seg etter lekene, har hengt opp et bilde av hele landslaget på team- rommet.

Dette er jo en lagseier mener gullvinneren. Spesielt vil hun trekke fram OL-sølvvinneren Kjetil Borch som selv droppet deler av ferien sin for å forberede Skarstein på Parolympics. – Det siste jeg gjorde før jeg la meg i går, var at jeg snakket med Kjetil som stod på denne startstreken for en måned siden. Vi har vært gjennom mye av det samme opplegget. Så det å kunne sparre er så utrolig verdifullt, sier hun.

Kilde: NRK

Les hele saken Skarstein fullstendig overlegen

Norsk sprinter med verdensrekord ble hyllet av statsminister og kongen

Salum Kashafali (27) fra Bergen sikret 100-meter seier i Parolympics i Tokyo på tiden 10.43. Den Kongofødte sprinteren vant gull og slo sin egen verdensrekord med 2 hundredeler. -Det var helt surrealistisk sa han etterpå til NRK. Både statsminister Erna Solberg (H), Kong Harald og prinsesse Martha Loise gratulerte ham med et imponerende løp, gullet og verdensrekorden. Statsministeren mente Salum Kashafali var et fantastisk forbilde.     

Det lå an til et spennende løp selv for den kongofødte bergenseren var favoritt før løpet. Sprinteren fra Bergen har tidligere vunnet både VM- og EM- gull på 100 meter, men prestasjonen sist søndag ble hans første i Paralympics.

Kilde: abcnyheter

Les hele saken Salum tar gull og ny verdensrekord