Empo TV

Ny dokumentarserie om de norske frontkjemperne

Den nye dokumentarserien "Frontkjempere", som skal sendes på NRK 1 etter påsken, ser nærmere på nordmennene som, iført nazistenes uniform, kjempet på den tyske diktatoren Adolf Hitlers side under 2. verdenskrig.

Publisert:

Frontkjempernes historier og opplevelser blir fortalt gjennom intervjuer og dramatiserte hendelser, og deres historier spenner fra kamper inne i de finske skogene, rundt oljefeltene i Kaukasus og fra skyttergravene i Leningrad (i dag St. Petersburg). De forsøkte også å innta den russiske hovedstaden Moskva, og i tillegg deltok de i ulike tyske felttog.

Serieskaperne har hatt formål med å rette søkelyset mot en del av den norske krigshistorien som ikke er så kjent for både de som opplevde 2. verdenskrig, og de som lever i dag. Serien er tatt opp i både Litauen og Norge, og første episode av "Frontkjempere" blir sendt tirsdag 6. - april, og deretter går serien hver mandag frem til 26. april. Det kan nevnes at seriens regissør og produsent, Alexander Kristiansen, har brukt mer enn 10 år på å lage serien.

Les hele saken: Frontkjempere – Programomtaler (nrk.no)

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo