Empo TV

Økonomitrøbbel for Lillehammer Olympiapark

Etter at byen arrangerte de 17. olympiske vinterleker i 1994, har OL-anleggene på Lillehammer, Hamar og Gjøvik blitt brukt til store og små anledninger. Nå har Olympiaparken, selskapet som eier arenaene, havnet i økonomitrøbbel, ettersom selskapet ikke får søke om koronakompensasjon.

Empo TV
Empo TV

Publisert:

Olympiaparken eies igjen av Lillehammer kommune, og hadde håpet at de kunne få under halvparten av pengene slik at de kunne vedlikeholde arenaene. Men når vi skriver januar 2021 har parken ikke sett noe til pengene, og kulturminister Abid Raja har ikke uttalt seg om saken - verken til Stortinget eller media. - Det var det siste han sa. Samtidig så sa han at regjeringen var opptatt av å finne en løsning for disse anleggene, sier Per Olav Andersen, administrerende direktør i Olympiaparken, til NRK onsdag. Andersen la til: - Det er anlegg av nasjonal interesse. Det er ikke nasjonalanlegg, men det er i høyeste grad nasjonale anlegg. Det lovte han at regjeringen skulle ordne opp i.

Olympiatoppen drives kommersielt, men er eid av Lillehammer kommune. Dette gjør at de ikke kan søke på noen av kompensasjonsordningene som regjeringen har lagt frem. - Andre arrangører får støtte på samme type arrangementer som vi har, og vi får ikke støtte. Det er blodig urettferdig og går utover idretten, også på nasjonalt nivå.

I en e-post som Kulturdepartementet sendte til NRK kommer det frem at det mandag 18. januar kommer til å avholdt et møte mellom statsforvalteren (tidl. fylkesmann), og de aktuelle departementene. og at de ikke vil kommentere saken før etter at møtet er overstått. I Stortinget torsdag 17. desember stilte Arbeiderpartiets Rigmor Aaserud kulturministeren følgende spørsmål: - Hvordan vil kulturministeren sikre at at det kan drives idrett i de olympiske anleggene på Lillehammer i fremtiden? Men kulturministeren var taus.

Olympiaparken har foretatt en rekke kutt i budsjettet for å få råd til å vedlikeholde arenaene, men selv det er ikke nok. - Konsekvensen er at vi må dra ned tilbudet for breddeidretten, toppidretten og tilbudene for skolemiljøet. Dette er de største anleggene vi har i Norge og vi klarer ikke å vedlikeholde dem uten støtte. Vi har kompensert mye på de midlene vi har mistet, men vi klarer ikke å kompensere alt. (...) Det betyr forfall. Rett og slett, sier Andersen.

Les hele saken: Hevder Raja lovet å redde Olympiaparken – nå er ministeren taus – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo