Empo TV

Om NRKs valgdekning

Mandag 13. september skal det avgjøres hvem som skal styre Norge i de neste 4 årene. Blir det - eller blir det ikke regjeringsskifte? Det blir noen hektiske uker for både politikere og journalister, og NRK har valgmenyen klar.

Publisert:

Mandag 16. august startet den TV-messige delen av valgkampen, med partilederdebatt fra Arendal. Partilederdebatten er også arrangementet som avslutter valgkampen, og det skjer fredag 10. september fra Stormen kulturhus i Bodø. Torsdag 2. september er det statsministerduell mellom Erna Solberg (Høyre) og Jonas Gahr Støre (Ap), og begge to - samt de 7 andre partilederne - stiller opp i partilederutspørringene, som foregår fra 17. august - 8. september. Hvert parti får hver deres sending, og sendedatoene for partilederutspørringene ser slik ut:

Tirsdag 17. august: Venstre

Onsdag 18. august: Kristelig Folkeparti

Mandag 23. august: Miljøpartiet De Grønne

Tirsdag 24. august: Rødt

Onsdag 25. august: Sosialistisk Venstreparti

Mandag 30. august: Fremskrittspartiet

Tirsdag 31. august: Senterpartiet

Mandag 6. august: Høyre

Onsdag 8. september: Arbeiderpartiet

Et program som kommer til å være en gjenganger frem mot valget er "Din stemme", som er et magasin der de viktigste sakene i valgkampen blir tatt opp. Programmet går hver mandag, tirsdag og onsdag, og blir ledet av Åsa Vartdal og Ingerid Stenvold. I "Er dette politikk?", som blir lagt ut 2. september i NRKs nett-TV, skal Bahare Viken i fire korte episoder ta opp temaer som vi enkelte ganger ikke tenker at er politikk, men som faktisk er det. I dokumentarserien "Brølet fra bygda" blir vi kjent med mennesker som opplever at viktige ressurser som skole og fødestue legges ned. Serien starter søndag 22. august, og senere slippes podcasten "Exit bygda", som handler om fraflytting.

Samtidig med at Stortingsvalget avholdes, er det også sametingsvalg. I "Agnete bruker stemmen" (eller "Agnete jienáda" som programmet heter på samisk) skal Agnete Saba - som vant MGP Nordic sammen med bandet The Blacksheeps og låta "Oro jaska beana" - gjøre noe hun ikke har gjort før: Ta del i det samiske demokratiet. I serien tar Agnete opp frykten for ikke å være samisk nok, og å være trygg på sin egenidentitet. Hun håper at serien kan inspirere andre unge samer til å ta et valg for en trygg og god fremtid. Første episode av "Agnete bruker stemmen" sendes mandag 30. august.

I "Latterlig politikk" har ni komikere fått utdelt hvert sitt parti, og må sette seg inn i hva partiet står for. som mentor har hver av komikerne en representant fra partiet som de setter seg inn, og når vi kommer til torsdag 9. september skal hver og en av komikerne forsvare "sitt" parti. De to første episodene av "Latterlig politikk" blir lagt ut onsdag 1. september i NRKs nett-TV, og du kan også de dem på NRK 1 kl. 20.00 samme kveld. I tillegg kan du møte partilederne på hjemmebane når Astrid Randen spør dem ut i "Sjukt mange spørsmål", som ligger ute i NRK TV.

Les hele saken: Slik blir NRKs valdekning – NRK Presse – Pressemeldinger, - bilder og kontaktinformasjon

Kilde: nrk.no/valg

Publisert av: Anders Teslo