Empo TV

Salangen nyheter synger julen inn

I de siste årene har vi blitt kjent med Jon Henrik Larsen, som, ved siden av å være redaktør for nettstedet Salangen-Nyheter, kjemper for å beholde støtten til brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Nå har han og kjæresten Ida Marlén Svendsen vært i studio og sunget inn deres tolkning av Trygve Hoff-klassikeren "Nordnorsk Julesalme".

Publisert:

- Selv om jeg er vant til å bruke stemmen i nyhetssendinger på tv og radio, har jeg aldri sunget før på denne måten. Jeg synger med det nebbet jeg har, sier Jon Henrik. For mens Ida Marlen har erfaring fra Ungdommens kulturmønstring, musikklinje på Vefsn folkehøyskole i Mosjøen og kirkesang på Finnsnes, er Jon Henrik helt uten sangerfaring. Men da duoen var ferdig med innspillingen i Ronald Alertsens Utsikten Studio i Salangen, var både han og Ida Marlén fornøyd med innsatsen.

Det at Jon Henrik har en autismediagnose, og at han både har skapt en mediebedrift på hjemstedet og har spilt inn en julesang, tror han er med på å vise at diagnoser er til for å trosses - og at det er mulig å få til mye mer enn hva mange tror. Det ble innledningsvis nevnt at han kjemper for å beholde BPA, og han forteller at saken ikke er avgjort; det venter nye rettsrunder til neste år. Ettersom han ikke har BPA, baserer han seg på bistand fra venner. - Det er grunnen til at det går rundt nå, sier Jon Henrik.

Innspillingen av "Nordnorsk Julesalme" har resultert i hilsener fra Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen, Maria Mohn og biskop i Nord-Hålogaland Olav Øygard. Og Jon Henrik har en oppfatning om hvorfor sangen er så populær. - Sangen er jo veldig barsk på en måte, i allefall når du hører Trygve Hoff synge den. Han fremfører sangen så ærefullt, og jeg kjenner at når vi sang inn sangen, så ble det nesten litt høytidelig. For sangen har jo på folkemunne blitt kalt for Nord-Norges nasjonalsang, sier han. Også Ida Marlén har et nært forhold til "Nordnorsk Julesalme". - Mitt forhold til "Nordnorsk Julesalme" er at sangen har et så fint budskap om å være takknemlig for det vi har her i nord rundt oss. Da tenker jeg på naturen, lyset og folkesjela. Samtidig er sangen veldig folkelig, sier hun.

Les hele saken: Salangen-redaktør synger julen inn

Kilde: handikapnytt.no

Publisert av: Anders Teslo