Empo TV

Uavgjort mot Nederland - men VM-håpet lever fremdeles

Onsdag kveld spilte Norge uavgjort mot Nederland (1 - 1) i VM-kvalifiseringen på Ullevaal stadion. Og selv om det ikke ble seier, var landslaget fornøyd med innsatsen. Og de fikk ros - fra nederlandsk hold.

Publisert:

- Vi vet at vi møter ett av de beste lagene i verden. Vi hadde en plan og vi fulgte den bra sammen. Jeg synes ikke dette var så ille, sa Erling Braut Haaland til TV2 da kampen var over. Da kampen var inne i det 20. minutt scoret han, og i de neste 16 minuttene ledet Norge - før nederlandske Davy Klaassen utlignet. Som nevnt ble sluttresultatet 1 - 1, men det var nære på å bli norsk ledelse da Haaland skjøt ballen i den nederlandske målstanga i det 64. minutt. Etter kampen roste Nederlands trener Louis van Gaal den norske innsatsen, og trakk frem to spillere. - Norge har en fantastisk angrepsspiller i Haaland og en fantastisk pasningsspiller i Martin Ødegaard. Det er vanskelig å forsvare seg mot Haaland, men han fikk heldigvis bare to muligheter, sier Van Gaal, som før kampen hilste på en viss jærbu. Videre sier han: - Jeg synes Van Dijk spilte veldig bra. Han har kommet tilbake fra en lang skade, men spiller som han gjør i dag, det er fantastisk. Jeg syns Stefan de Wrij var den beste spilleren på banen, han spilte også en del mot Haaland.

Da landslagssjef Ståle Solbakken snakket med TV2 etter at jkampen var over, var han fornøyd med landslagsspillernes innsats. - En heltemodig innsats og bra gjennomført. Jeg tror gutta sitter med en god følelse, fordi vi skaper sjanser og må ikke bare forsvare oss hele tiden, sa han, og fortalte videre at Norge spilte mot lag som "er veldig gode med ballen og som kan straffe deg når som helst". - Men vi har våre muligheter, vi også. Blir det stolpe inn for Erling (i stedet for stolpe ut), da er det 20 minutter igjen, da tror jeg det blir vanskelig for dem.

Etter onsdagens kamp ser VM-kvalifiseringens G-gruppe slik ut:

  1. Tyrkia - 8 poeng
  2. Nederland - 7 poeng (7 i målforskjell)
  3. Montenegro - 7 poeng (3 i målforskjell)
  4. Norge - 7 poeng (1 i målforskjell)
  5. Latvia - 4 poeng
  6. Gibraltar - ingen poeng

Norges neste VM-kvalifiseringskamper blir mot Latvia 4. september (borte) og mot Gibraltar 7. september (hjemme).

Les hele saken: Nær kjempeskalp – etter kampen fikk to norske spillere ros av van Gaal – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo