Empo TV

Filmspesial 24. mars:

En helt vanlig, uvanlig dokumentar og Oscarnominert drama

"Ola - En helt vanlig, uvanlig fyr", "Infinity Pool" og "Women Talking" er blant ukens filmer.

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, der vi har dette å by på: Bli kjent med «Ola – en helt vanlig, uvanlig fyr» - Carl Edvard har sett «Infinity Pool»

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2023 kl 12:45

Ukens første film, dokumentaren «Ola – en helt vanlig, uvanlig fyr», handler om hverdagslivet til 30-årige Ola, som bor på Vidaråsen.

"Ola - En helt vanlig, uvanlig Fyr"
 Foto: Einar Film Drama

"Ola - En helt vanlig, uvanlig Fyr" Foto: Einar Film Drama

Vi forlater ikke filmen om Ola helt, for 13 mars fikk jeg gleden av møte filmens regissør, Ragnhild Nøst Bergem.
Før jeg går videre vil jeg nevne at «Ola – en helt vanlig, uvanlig fyr» vil bli vist på en rekke norske filmfestivaler i tiden fremover, og at den forhåpentligvis blir satt opp på kino i september.

Ukens 2. film, «The Inspection», er basert på filmskaperen Elegance Brattons livshistorie, som var alt annet enn hyggelig. Siden moren hans kastet ham ut for flere år siden, har Ellis French, som er homofil, bodd på gata. I et forsøk på å få skikk på livet – og forsone seg med moren - verver Ellis seg til marinen, der han, i tillegg til å måtte gjennom beinhard trening, får høre både det ene og det andre. Til tross for prøvelsene han støter på, har Ellis et klart mål: Å passe inn i et system som avviser ham. I hovedrollene finner vi Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine og Raúl Castillo. Regi: Elegance Bratton, aldersgrense: 12 år.

Neste film, «Women Talking», handler om en gruppe kvinner som bor i en religiøs koloni. Hverdagen i kolonien preges av overgrep, undertrykkelse og vold, men i det stille begynner kvinnene å snakke om at noe må skje. Men hvordan skal de få det til? Skal de bli værende og slåss mot undertrykkerne, eller skal de flykte? I hovedrollene finner vi Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley og Frances McDormand, og regien er ved Sarah Polley. Aldersgrense: 12 år.

Før jeg fortsetter vil jeg nevne at «Women Talking» var nominert til Oscar i kategoriene Beste film og beste tilpassede manus, og vant sistnevnte kategori. Men nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne gangen har Carl Edvard sett «Infinity Pool», som har 18-årsgrense.

"Infinity Pool"
 Foto: NEON Topic/Universal Pictures

"Infinity Pool" Foto: NEON Topic/Universal Pictures

Ukens forhåndstitt byr på spenning og drama for hele familien, for fredag 9. juni er det premiere på «Birk og Magna – Gruvens mørke hemmelighet».

"Birk og Magna - Gruvens hemmelighet"
 Foto: Truewest AS

"Birk og Magna - Gruvens hemmelighet" Foto: Truewest AS

Nøkkelord