Empo TV

*Attention!

For første gang i dens historie ble årets utgave av Eurovision Song Contest - også kjent som det europeiske Melodi Grand Prix - avlyst som følge av koronapandemien. Finalen skulle opprinnelig ha funnet sted i Rotterdam i mai i år, og 16. mai ble det kjent at konkurransen kommer til å bli værende i den nederlandske storbyen. I juni ble det klart at konkurransen skal arrangeres i perioden 18-22. mai neste år, og fredag ble det også klart at det norske Melodi Grand Prix finner sted på nyåret.

Publisert:

- MGP 2021 blir stort og heftig! Åpenbart blir det færre publikummere i salen, men folkefest blir det når potensielt mer enn en million seere samles foran TV-skjermen. Vi skal by på TV-magi, og ta innovative grep for å skape nær kontakt mellom scene og publikum, sier prosjektleder Stig Karlsen til Dagbladet.

I følge Karlsen vil neste års MGP arrangeres i en periode på 6 uker, med delfinaler og en stor finale. - Vi kommer ikke til å gjøre noe halvveis, selv om vi står midt oppe i en pandemi. Det er viktigere enn noen gang å samle Norge til felles opplevelser og hyggelige begivenheter, sier han. Han nevner også at de per i dag ikke har vært i direkte kontakt med myndighetene vedrørende konkurransen. - Vi følger aktivt med på de restriksjoner og anbefalinger som gis fra myndighetene. Vi vil naturligvis kontinuerlig vurdere hva slags dialog som blir nødvendig ut over de offentlige oppdateringene som kommer, sier Karlsen.

PS! Torsdag ble det, ifølge svenske Dagens Nyheter, kjent at Sveriges svar på Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, har fått klarsignal til å arrangeres neste år.

  • Tittelen på sangen som vant Melodi Grand Prix i februar i år, fremført av Ulrikke Brandstorp.

Les hele saken: https://www.dagbladet.no/kultur/skal-arrangere-mgp/72763048

Kilde: dagbladet.no

Publisert av: Anders Teslo