Boligfeltet på Maihaugen

Boligfeltet på Maihaugen

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2022 kl 12:51

Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum. De fleste bygder i Norge har et slikt, der gamle tradisjonsrike hus er satt opp på en slik måte at de besøkende skal kunne få et inntrykk av hvordan folk bodde der for 100 år siden. Stall, låve, fjøs og stabbur, samt våningshus ...

Ungdomsbedriften HC Sealift UB gjør seg gjeldende i Europa

Ungdomsbedriften HC Sealift UB gjør seg gjeldende i Europa

Har som mål å gjøre båtlivet mer tilgjengelig for rullestolbrukere

Publisert:

På Hvam videregående skole, som ligger på Nes i Romerike, har fire elever kommet opp med en idé som vil gjøre det lettere for rullestolbrukere å ferdes i båter. Og selv om ideen fremdeles er på tegnebrettet, har mange vist interesse for den.

Kong Harald deltar i årets seiler-VM

Finner sted i Sveits i slutten av juli

Publisert:

Fra 25. - 30. juli finner verdensmesterskapet for 8-meter-seilbåter sted i Genève i Sveits, og torsdag ble det klart at seilerveteranen kong Harald setter kursen mot Alpene - 5 måneder etter at han fylte 85 år.

Uenighet rundt beslutningen om å stenge skolene under koronapandemien

Folkehelseinstituttets Preben Aavitsland og Helsedirektoratet er uenige om skolestengingen

Publisert:

Da koronapandemien brøt ut våren 2020, besluttet myndighetene at landets skoler skulle stenges. Nå mener Folkehelseinstituttet (FHI)s smittevernekspert og overlege Preben Aavitsland at beslutningen var feil. Helsedirektoratets Espen Rostrup Nakstad mener det stikk motsatte - at det var riktig å ...

Storbritannias statsminister Boris Johnson trekker seg

Har vært i hardt vær i lang tid

Publisert:

Torsdag ble det klart at den britiske statsministeren Boris Johnson kommer til å trekke seg. Det er trolig ventet at Johnson kommer til å bli sittende frem til en ny partileder er valgt på det konservative partiets kongress i oktober, og siden han inntok statsministerboligen i Downing Street i ...

Regn og lave temperaturer har preget den første tiden av sommeren

Usikkert når godværet slår til, ifølge meteorologene

Publisert:

I de siste dagene har regn og lave temperaturer satt sitt preg på den norske sommeren, og i dag (dvs. torsdag 7. juli) får vi oppholdsvær over store deler av landet. Men når det virkelige sommerværet slår til, er usikkert.

"Minions"-kinogjengere er ikke som andre kinogjengere

Å gå på kino har blitt populært igjen

Publisert:

Etter 5 års ventetid var det fredag 1. juli verdenspremiere på den 5. filmen fra "Grusomme meg"-universet. "Minions: Historien om Gru" handler om superskurken Grus eventyr som 12-åring på 1970-tallet, og kinopublikummet har strømmet til... i penklær!

Sommer, sol og suss

6. juli er den internasjonale kyssedagen

Publisert:

I dag, 6. juli, er det den internasjonale kyssedagen! Og dersom du har kjæreste, bør dere kysse hverandre hver dag, ellers...

Sensitive personopplysninger om elever på avveie

Rektor sendte ut klasseliste som inneholdt elevenes diagnoser

Publisert:

Da det på en skole sør for Bergen ble sendt ut en ny klasseliste, inneholdt lista et vedlegg med navn og diagnoser på enkeltelever.

Klarer du å stå på ett ben i mer enn 10 sekunder?

Det kan være bra for mer enn balansen

Publisert:

Å holde balansen, slik som å stå på ett ben, er viktig for helsa. Nå viser en ny studie penhelsatil å leve.

Filip Ingebrigtsen dropper friidretts-VM i Eugene

Filip Ingebrigtsen dropper friidretts-VM i Eugene

Satser i stedet mot Europamesterskapet i München

Publisert:

Friidrettsstjernen Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra VM i friidrett, som skal finne sted i Eugene, USA, i perioden 15. - 22. juli. Årsaken til at Ingebrigtsen trekker seg er en skade i akillesen.

Dronning Sonja fyller 85 år

Dronning Sonja fyller 85 år

Bursdagen feires privat

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2022 kl 08:59

Mandag 4. juli fyller Hennes Majestet Dronning Sonja 85 år, og til tross for alderen er det en sprek dronning som fyller år. I juni har hun vært å se ved to viktige begivenheter - åpningen av Nasjonalmuseet på Vestbanen, og myndighetsfeiringen til hennes barnebarn, prinsesse Ingrid Alexandra.

Nytt talent på el-innebandy-banen

Nytt talent på el-innebandy-banen

Martim flyttet fra Portugal til Norge for å få et bedre liv

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2022 kl 08:51

For fire år siden flyttet familien Santos til Norge i håp om at sønnen deres, Martim, skulle få et bedre liv. Og det har han fått - mye takket være el-innebandy.

Klart for fotball-EM for kvinner

Klart for fotball-EM for kvinner

NRK og TV2 samarbeider om mesterskapet

Publisert:

26 år etter at fotball-EM for herrer ble arrangert i England, er det nå klart for kvinnenes EM, som skal finne sted fra onsdag 6. juli - søndag 31. juli. Vinnerlandet får løfte EM-trofeet på selveste Wembley stadion, og NRK og TV2 sørger for at mesterskapet kommer ut til de norske seerne.

Tryvannstårnet skal selges

Tryvannstårnet skal selges

Oslo kommune med plan for restaurering av kommunale eiendommer

Publisert:

Bymiljøetaten i Oslo kommune har anbefalt at Tryvannstårnet, som er et av hovedstadens mest kjente landemerker, skal selges. En av de som er interresert i å kjøpe tårnet er milliardæren Christian Ringnes.

Gode råd om assistanse, - service og apper

På reisefot i sommer:

Gode råd om assistanse, - service og apper

Publisert:

Enten du skal reise med buss, båt, fly eller tog er det viktig å være forberedt. Uansett hvor eller hvordan du reiser burde du sondere terrenget på forhånd. For eksempel går det buss for tog, tilbys det assistanse, eller kjører bussen en annen rute?

Nav med ny avtale

Nav med ny avtale

Sammenleggbare rullestoler og økt rullestol-hastighet er en del av avtalen

Publisert:

Fredag 1. juli kl. 12.00 går fristen ut for innlevering av tilbud som skal være en del av Navs neste rammeavtale, og blant de 28 postene i avtalen er det to som skiller seg ut.

Arbeidsplasser har ikke  IKT- systemer for blinde og svaksynte

Arbeidsplasser har ikke IKT- systemer for blinde og svaksynte

Digital universell utforming

Publisert:

Cathrine 32 år fra Moss har ofte erfart å bli avvist når hun har søkt jobb. Hun er ærlig og opplyser i søknadene at hun er blind og bruker hvit stokk. Arbeidsgiverne kan vise skepsis, eller kommer med halvsanne unnskyldninger. De digitale utdannings- verktøyene var ikke tilrettelagt for ...

Ski-VM vender tilbake på NRK

Ski-VM vender tilbake på NRK

Omfatter Planica i 2023 og Trondheim 2025

Publisert:

Mandag ble det klart at de neste verdensmesterskapene på ski, som finner sted i 2023 og 2025, igjen blir å se på NRK. Og 2025 blir et ekstra spesielt mesterskap.

Eurovision Song Contest 2023 avholdes ikke i Ukraina

Eurovision Song Contest 2023 avholdes ikke i Ukraina

Storbritannia kan overta vertskapet

Publisert:

Vanligvis er det slik at vinneren av Eurovision Song Contest (ESC) avholder finalen som arrangeres året etter, men slik blir det ikke i 2023. For fredag kunngjorde Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) at Eurovision Song Contest 2023 ikke vil finne sted i vinnerlandet

Utøvere med ulike funksjonshemminger med eget heat på Bislett Games

Utøvere med ulike funksjonshemminger med eget heat på Bislett Games

Salum Kashafali vant - såvidt

Publisert:

Torsdag ble friidretts-arrangementet Oslo Bislett Games (som er en del av friidrettskonkurransen Diamond League) arrangert på Bislett stadion, som fyller 100 år i år. Og jubileumsarrangementet ble startet på en ikonisk måte.

NRK med høstens tilbud

NRK med høstens tilbud

Mange nyheter på skjerm og podkast å se frem til

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2022 kl 09:47

Tirsdag ble NRKs meny for høsten 2022 presentert for publikum og presse, og i løpet av en times tid ble publikum og seere presentert for hva Norges eldste allmenn kringkaster har å by på i månedene som kommer. Høstlanseringen ble arrangert på Deichmanske bibliotek på Tøyen, og ble ledet av ...

Vil utrede likestilling blant menn

Vil utrede likestilling blant menn

Publisert:

Samarbeidsforumet for funksjonshemmede organisasjoner (SAFO) har innstilt 31-åringen Alexander Petersen til det Regjeringsoppnevnte mannsrolleutvalget. De mener Petersens erfaringer om å leve et annerledes liv enn det som er normen kan vise at livet som man kan leves svært ulikt. Alexander har ...

Klart for åpning av Nasjonalmuseet

Klart for åpning av Nasjonalmuseet

Museet åpner lørdag 11. juni

Publisert:

Lørdag 11. juni er det klart for åpningen av Nasjonalmuseet i Oslo, og dronning Sonja skal stå for snorklippingen. I den anledning har

Øyestyrt romantikk

Øyestyrt romantikk

Hanne og Erik vil gi andre med språkmangel muligheten til å snakke med øynene

Publisert:

For 3 år siden møttes Hanne Grav Semner (20) og Erik Juvet Johnsen (24) på Teknisk museum i Oslo. Takket være hver deres dataskjerm kan det forelskede paret snakke med hverandre ved hjelp av øynene, men denne teknologien er det ikke mange som har.