Narvik fikk alpint-VM i 2029

Narvik fikk alpint-VM i 2029

Første gang at alpint-VM arrangeres i Norge

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2024 kl 11:03

Tirsdag kveld ble det klart at Norge og Narvik skal arrangere verdensmesterskapet i alpint i 2029. Beslutningen ble fattet under det internasjonale skiforbundet (FIS)s konferanse i Reykjavik, og dermed er det duket for det første alpint-VM på norsk jord gjennom tidene.

Fotballfest på NRK og TV2

Fotballfest på NRK og TV2

Snart klart for EM i Tyskland

Publisert:

Fra 14. juni - 14. juli arrangeres det 17. europamesterskapet i fotball i Tyskland. Norge deltar ikke, men til gjengjeld kan vi se frem mot en måned spekket med mål, spark og fest. Samt ett og annet gult og rødt kort.

Vinterens idrettsfest avholdes denne uka:

Klart for Norgeslekene på Lillehammer

Publisert: - Oppdatert: 20.03.2024 kl 11:57

21. - 24. mars 2024 arrangeres historiens første Norgesleker, en nasjonal konkurransearena for utøvere med utviklingshemming. Vertsbyen Lillehammer, sammen med Olympiaparken, er klare til å ta imot flere hundre utøvere til en heidundrende idrettsfest uka før påske. Vi i Empo Media kommer til ...

Fantastisk prestasjon med norsk VM gull i paracurling

Fantastisk prestasjon med norsk VM gull i paracurling

Publisert: - Oppdatert: 13.03.2024 kl 14:17

Det norske paracurling landsla anført av skip Jostein Stordahl, vant 6-2 over Canada i finalen og ble verdensmester i sørkoreanske Gangneung natt til lørdag. Det norske laget sikret sitt fjerde VM gull i historien. Norge ligger nå på toppen av medaljestatistikken og gikk forbi stornasjonene ...

Ridderrennet får en million ekstra i statsbudsjettet

Ridderrennet får en million ekstra i statsbudsjettet

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2024 kl 13:38

Barnas Ridderuke er en årlig vinteraktivitetsuke for barn og ungdom med ulike funksjonsnedsettelser. Målet er at deltagerne skal lære grunnleggende skiferdighet gjennom allsidig, tilpasset og tilrettelagt trening og leik på ski. I perioden 10.- 17. mars går selve Ridderuka 2024 av stabelen, ...

Cato Zahl Pedersen fikk hedersprisen

Idrettsgallaen:

Cato Zahl Pedersen fikk hedersprisen

...men også i år hagler kritikken mot at Johan Kaggestad ikke vant.

Publisert:

Under Idrettsgallaen lørdag 6. januar ble Cato Zahl Pedersen fra Nesodden tildelt hedersprisen. Han vant 13 gullmedaljer i Paralympics mellom 1980 og 1994. Han har også vært på Sydpolen, besteget verdens sjette høyeste fjell Cho Oyu og nesten nådd toppen av Mount Everest. Han sa at idretten ...

Klart for Idrettsgalla 2024 fra Trondheim

Klart for Idrettsgalla 2024 fra Trondheim

Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum lørdag 6. januar

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2024 kl 13:12

Lørdag 6. januar er det duket for den 23. utgaven av Idrettsgallaen, som for aller første gang skal sendes fra Trondheim. 12 høythengende priser skal finne sine eiere, og for 4. gang er det Nicolay Ramm som er programleder.

Mats Lager Treningsapp - Episode 7:

Grand finale!

Publisert:

Så er vi kommet til grand finale, og for en reise dette har vært! I siste episode serverer Mats og Monica en rykende fersk prototype på SOR og NFU sin høstkonferanse 2022. Den blir godt mottatt, men vil fokusgruppen godkjenne appen når de skal teste den ut?

Karsten Warholm in da house!

Mats lager treningsapp - episode 6:

Karsten Warholm in da house!

Publisert:

Det nærmer seg app! I dagens episode vil blant annet selveste Karsten Warholm komme på besøk i studio. Bli med bak kamera når vi filmer treningsvideoer til appen. Videre får Mats og Monica beskjed om at prototypen er klar, nå kan den testes!

Mats lager treningsapp - episode 5:

Bånn gass!

Publisert:

"Mats lager treningsapp" suser videre! I dagens episode blir det bånn gass! Vi får se første utkast av ulike forslag til utseende av app på telefon og Mats skal få seg en tur han aldri vil glemme!

Mats lager treningsapp - Episode 4:

Hva skjera' Frognerparken!?

Publisert:

I dagens episode er Mats og Pål Anders Ullevålseter gjester hos Michael Andreassen i P4´s radiofrokost.

Nå er det bare å gønne på!

"Mats lager treningsapp" - Episode 1:

Nå er det bare å gønne på!

Publisert: - Oppdatert: 20.09.2023 kl 13:27

I TV-serien «Mats lager treningsapp» produsert av Empo Media følges utviklingen - fra idé til en ferdig app. Mats Sollid er frontfigur i appen og personen som leder seerne gjennom hele prosessen. Han er utviklingshemmet, treningsnarkoman og er kjent fra både Brille og Special Olympics.

BVH Lions til el-innebandy-VM i Sverige

BVH Lions til el-innebandy-VM i Sverige

World Cup Volt Hockey arrangeres fra 15. - 17. september

Publisert:

El-innebandy kan med rette kalles verdens mest inkluderende idrett, for her kan alle - både folk med lettere funksjonshemning og folk med muskelsykdom - spille. Nå er det straks klart for El-innebandy-VM i Gävle, Sverige, og dit skal el-innebandy-laget BVH Lions.

Nå skal alle få oppleve idrettsglede

Nå skal alle få oppleve idrettsglede

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2023 kl 09:21

Norges nye minister for innkludering, likestilling, kultur og idrett, Lubna Jaffery har gitt 5 165 000 kroner til inkluderende friluftsliv og idretts-aktiviteter. De neste åreen kan flere med nedsatt funksjonsevne, og utviklingshemmedelta på ulike idrettsarrangementer og andre fysiske ...

Ninja Turtles er tilbake!

Filmspesial 11.august

Ninja Turtles er tilbake!

Publisert:

Ninja Turtles er tilbake! I ukens filmsending tar vi for oss "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" og det franske dramaet "Mot alle odds". Carl Edvard anmelder musikalen "Greatest Days". Bli med på en spennende filmreise!

Gjensyn med Indiana Jones!

Filmspesial 30. juni:

Gjensyn med Indiana Jones!

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2023 kl 11:15

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, der vi har dette å by
på: Indiana Jones vender tilbake – og Carl Edvard har sett
«Ruby: Sjømonsteret».

Rapport fra Special Olympics 2023 - fredag 23. juni 2023

Rapport fra Special Olympics 2023 - fredag 23. juni 2023

Festen fortsetter...

Publisert:

Onsdag fortsatte det som, sett med norske øyne, har vært en skikkelig gullfest, med to gull i henholdsvis svømming og rytmisk gymnastikk, samt sølv i svømming.

Rapport fra Special Olympics 2023 - onsdag 21. juni 2023

Rapport fra Special Olympics 2023 - onsdag 21. juni 2023

Solid norsk start i Berlin

Publisert:

4 dager ut i Special Olympics World Summer Games i Berlin har den norske troppen hanket inn medaljer. Og en rytmisk gymnastikk-utøver (RG) har stor grunn til å være fornøyd.

Special Olympics 2023 er i gang

Special Olympics 2023 er i gang

Storslått åpningsseremoni i Berlin

Publisert:

Lørdag kveld ble åpningsseremonien for Special Olympics World Summer Games 2023 avholdt på Olympiastadion i Berlin, som var fylt av flere tusen forventingsfulle publikummere.

Special Olympics World Games i Berlin:

Se videoen til Madcons offisielle sang til lekene!

Publisert:

Lørdag 17. juni går Special Olympics World Summer Games av stabelen i Berlin med en stor åpningssermoni hvor Madcon vil stå på scenen og fremføre den offisielle sangen til mesterskapet; «Are you ready». Mesterskapet er et internasjonalt idrettsarrangement som gir mennesker med ...

Thomas Daae -22 får endelig delta i internasjonale Para-alpine konkurranser

Thomas Daae -22 får endelig delta i internasjonale Para-alpine konkurranser

Publisert:

En overrasket Thomas Daae (22) får endelig konkurrere i paraalpint.
I 8 år har alpinkjøreren fra Kolbotn utenfor Oslo kjempet for å kunne delta i internasjonale pararenn for kortvokste. Både treneren og støtteapparatet (foreldre, onkel og sit-ski alpinist Saltvik Pedersen) var lettet da FIS ...

Klart for Superlekene

Arrangeres på Lillehammer lørdag 22. april

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2023 kl 10:53

Lørdag 22. april er det klart for Superlekene, et idrettsarrangement som har som idé at mennesker med tilrettelagte behov i alle aldre skal få teste ulike aktiviteter for å bli inspirert til å drive med fysiske aktiviteter.

Stor pengegave til Beitostølen Helsesportssenter

Stor pengegave til Beitostølen Helsesportssenter

Får 26 millioner kroner i innsamlede aksjonspenger fra Lions Røde Fjær-aksjon

Publisert:

Da det tradisjonsrike Ridderrennet ble avsluttet på Beitostølen helsesportssenter (BHSS) fikk senteret en storstilt pengegave fra Lions under avslutningsseremonien.

Funksjonshemmet gutt feirer livet med Ridderrennet

Funksjonshemmet gutt feirer livet med Ridderrennet

Flyktet fra bomberegnet i Ukraina

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2023 kl 14:21

For familien til Volodymyr (14) fra Mariupol, startet konflikten mellom Russland og Ukraina allerede i 2015. Foreldre og besteforeldre ønsket likevel ikke å reise fra hjembyen de var så glad i. Først da bomberegnet tok til i februar 2022, skjønte foreldrene til Volodymyr at de var tvunget til ...

OL vender tilbake på NRK

EBU og Warner Bros. Discovery samarbeider om OL-rettighetene fra 2026 - 2032

Publisert:

Fra og med 2026 vil du igjen kunne oppleve de olympiske lekene på NRK, for mandag ble det klart at den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og Warner Bros. Discovery (WBD) har blitt enige med Den internasonale olympiske komité (IOC) om å overføre de olympiske lekene mellom 2026 - 2032.