Italiensk tabbe under para-VM på Lillehammer

Italiensk tabbe under para-VM på Lillehammer

Gikk én runde for mye

Publisert:

Under tirsdagens 18-kilometer for menn på Birkebeineren sto italienske Giuseppe Romele for en skikkelig tabbe. Han skulle egentlig ha gått inn til mål, men valgte gal korridor, og gikk dermed en runde ekstra. Dermed glapp gullmedaljen som han - før tabben - hadde innen rekkevidde.

Utfor-gull til Jesper Saltvik Pedersen

Utfor-gull til Jesper Saltvik Pedersen

Tok sitt første VM-gull i Hafjell

Publisert: - Oppdatert: 17.01.2022 kl 08:55

Fredag tok Jesper Saltvik Pedersen gull i utfor under para-VM på Lillehammer, og dermed kunne Karmøy-mannen - for første gang - legge et VM-gull til medaljesamlingen sin.

Birgit Skarstein gråt etter ensom oppladning og prestasjon

VM i snøsport for parautøvere:

Birgit Skarstein gråt etter ensom oppladning og prestasjon

Publisert: - Oppdatert: 17.01.2022 kl 08:51

En ensom oppladning og prestasjon over evne i kampen om en medalje i kvinnenes 7,5 kilometer langrenn for sittende utløste Skarsteins tårer etter målgang. Hun kom inn til en 4. plass under para-VM på Lillehammer. Skarstein kom i mål kun 1,5 sekunder bak den tyske bronsevinneren Anja Wicker. ...

Vilde Nilsen vant Norges første VM-gull

VM i snøsport for parautøvere på Lillehammer:

Vilde Nilsen vant Norges første VM-gull

Tok gull på 10 km klassisk

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2022 kl 14:26

Torsdag vant langrennsløperen Vilde Nilsen (21) Norges første gull i para-VM i snøsport på Lillehammer, og da hun gikk i mål var det 1 minutt og 24 sekunder ned til 2. plassen.

Oppsummering av Idrettsgallaen 2022

Oppsummering av Idrettsgallaen 2022

Maren Lundby kåret til "Årets navn"

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2022 kl 09:29

Lørdag kveld var det duket for den 21. utgaven av Idrettsgallaen, og med unntak av de nominerte og spesielle gjester ble showet avholdt i et publikumstomt Oslo Spektrum. Stemningen var imidlertid på topp, og Carina Olset og Yousef Hadaoui loset seerne gjennom 2 timer med prisutdelinger, musikk og ...

Med kurs for Lillehammer

Med kurs for Lillehammer

Saltvik Pedersen vil hedre faren med paravinter-VM-gull

Publisert:

Jesper Saltvik Pedersen har som 22-åring rukket å bli en av verdens beste para-alpinister, og i 2018 tok han Norges eneste gullmedalje under Paralympics i Pyeongchang. Nå setter han kurs mot para-VM på Lillehammer, der målet - igjen - er gull.

Solbakken blir HamKam-vikar

Solbakken blir HamKam-vikar

Leder den ferske Eliteserie-klubben på starten av året

Publisert:

I desember i fjor rykket fotballklubben Hamarkameratene, også kjent som HamKam, opp til Eliteserien. Nå er det klart at landslagstrener Ståle Solbakken vikarierer som klubbens trener for en kortere periode.

Om kjendiser og para-VM

Om kjendiser og para-VM

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2022 kl 10:15

Fra 12. - 23. januar blir tidenes første para-VM i snøsport avholdt på Lillehammer, og mens utøvere fra 45 land konkurrerer om gullmedaljene i det som er det største para-arrangementet i Norge siden Paralympics i 1994, skal en rekke norske kjendiser konkurrere om heder og ære i "Kjendis-VM".

Norsk para-fartsfantom med julegave

Norsk para-fartsfantom med julegave

Salum Kashafali donerer premiepenger til skoleorganisasjon

Publisert:

I august løp Salum Kashafali inn til gull på 100 meter under Paralympics i Tokyo, og nå donerer den svaksynte friidrettshelten vekk premiepengene han har tjent i de siste årene til organisasjonen Urafiki.

Eliteserie-gull til Bodø/Glimt for andre år på rad

Eliteserie-gull til Bodø/Glimt for andre år på rad

Publisert:

På den tredje søndagen i advent - og deres siste seriekamp for i år - sikret Bodø/Glimt gullet i Eliteserien for menn ved å slå Mjøndalen 3-0.

I Trondheim skal det være fest...

Publisert:

Lørdag 8. januar neste år er det klart for den 21. utgaven av Idrettsgallaen, og samtidig vil det være 20 år siden gallaen fant sted for første gang. Torsdag ble det klart at programleder Carina Olset og komiker Yousef Hadaoui skal lede jubileumssendingen, som går fra Trondheim Spektrum.

Nå bygges Norges første paraidretts-senter

Nå bygges Norges første paraidretts-senter

Publisert:

Senteret for paraidrett skal stå ferdig over nyttår i en helt ny idrettshall. Ranheim idrettslag skal bygge for 140 millioner kroner og Trondheim kommune bidrar med 5 millioner kroner for ekstra lager og tilrettelegging.  Per-Einar ...

Naturtalentet med halv hjerne

Naturtalentet med halv hjerne

Publisert:

13-årige Niklas Bøyesen Lohne Hansen er noe for seg selv. Ikke bare har han tatt NM-gull i seniorklassen i para-snowboard, men han er også god på skateboard. Og det til tross for at han har hatt en annerledes oppvekst enn andre barn på hans alder.

Uavgjort mot Nederland - men VM-håpet lever fremdeles

Uavgjort mot Nederland - men VM-håpet lever fremdeles

Publisert:

Onsdag kveld spilte Norge uavgjort mot Nederland (1 - 1) i VM-kvalifiseringen på Ullevaal stadion. Og selv om det ikke ble seier, var landslaget fornøyd med innsatsen. Og de fikk ros - fra nederlandsk hold.

Norges to gullmedaljer under parolympics hittil

Norges to gullmedaljer under parolympics hittil

Publisert:

Suveren seier til Birgit Skarstein i singlesculler

Paralympics-nyheter torsdag 26. august 2021

Paralympics-nyheter torsdag 26. august 2021

Publisert:

(totalt antall medaljer i parentes)

Sølvgutten med slegga

Sølvgutten med slegga

Publisert:

Onsdag skjedde det noe historisk under OL i Tokyo: For første gang fikk en norsk utøver medalje i slegge - og han klarte i tillegg å kaste slegga over 80 meter! Navnet hans er Eivind Henriksen.

Nora (22) hadde 35 operasjoner på 13 år- ble toppidrettsutøver

Nora (22) hadde 35 operasjoner på 13 år- ble toppidrettsutøver

Publisert:

Hun ble født med cerebral parese og som liten var det viktig å utnytte de gode dagene. Da moren var gravid med Nora fant legene ut at Nora hadde vannhode - en tilstand med opphopning av hjernevæske i hjernens hulrom som fører til forhøyet trykk ...

Håndballguttene er ute av OL

Håndballguttene er ute av OL

Publisert:

De norske håndballguttene ble tirsdag formiddag norsk tid slått ut av OL-turneringen, etter å ha tapt mot Danmark i kvartfinalen.

Karsten Warholm tok OL-gull på 400 meter hekk

Karsten Warholm tok OL-gull på 400 meter hekk

Publisert:

Tirsdag morgen norsk tid tok Karsten Warholm OL-gull på 400 meter hekk i Tokyo. Ikke nok med det - han satte også ny verdensrekord med tiden 45,94!

EM-nytt torsdag 1. juli 2021

Publisert:

8-delsfinalene er unnagjort, og nå gjenstår det 7 kamper i årets fotball-EM. Til helgen (fredag 2. og lørdag 3. juli) er det klart for kvartfinaler, mens semifinalene spilles mellom tirsdag 6. og onsdag 7. juli. Finalen spilles søndag 11. juli på Wembley, og det var nettopp Wembley som ...

Om å spille boccia med hodet

Publisert:

[b]21-årige Konrad Galan fra Sarpsborg har celebral parese (CP), men er en habil bocciaspiller for det. Han bruker nemlig hodet som muskel![/b] Da Konrad ble født, surret navlestrengen hans seg rundt halsen, og dermed mistet Konrad tilgangen på ...

Klart for 8-delsfinale i fotball-EM

Publisert:

Etter nær to spennende uker ble det onsdag kveld klart hvilke 16 land som går til 8-delsfinalene i fotball-EM.

Frykter flere smittede før fotball-EM starter

Publisert:

Fredag sparkes det 16. europamesterskapet i fotball i gang, etter å ha vært utsatt siden i fjor. Nå har både Sverige og Spanias landslag blitt rammet av covid-19 - 5 dager før landene spiller mot hverandre i gruppe E.

Regjeringen med økonomisk styrking av oppkjøringen til Tokyo-Paralympics

Publisert:

Mellom 24. august og 5. september i år skal funksjonshemmede fra klodens 5 kontinenter konkurrere i de 16. paralympiske sommerlekene. Nå bidrar den norske regjeringen med 15 millioner i støtte til den norske troppen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Empo TV bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...