Filmomtale:

The Beatles - "Get Back"

Et stykke Beatles-historie!

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2022 kl 08:45

Peter Jackson har regien på den etterlengtede Beatles-dokumentarserien, "Get back". Jackson benytter seg av tidligere ubrukte film- og lydopptak fra dokumentarfilmen "Let it Be", regissert av Michael Lindsay-Hogg i 1970, og som tar for seg innspillingen av plata ved samme navn.

Filmspesial 14. januar

Anders er klar med siste nytt fra kinoens verden, og Carl-Edvard gir deg ukens filmanmeldelse.

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2022 kl 09:54

Denne uka har Anders tatt for seg den femte "Skrik"-filmen i rekken, Carl-Edvard har sett den langt hyggeligere animasjonsfilmen "Familien Voff - alle trenger en venn", og ukas sniktitt er "Alt for Norge", dokumentarfilmen om Drillos. God filmhelg!

Ting å se på i karantene/ isolasjon

Ting å se på i karantene/ isolasjon

Serietips fra Elias

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2022 kl 12:45

I denne koronapandemien vi fortsatt står i etter 2 år, er det viktig å ikke kjede seg når man er i karantene eller isolasjon. Det fins mange streaming-plattformer der man kan se filmer, deriblant Disney+, Discovery+ og TV2 Play, for å nevne noen.

Filmanbefaling

Freddy got fingered

Kultfilm fra 2001, svart komedie

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2022 kl 15:54

Når det kommer til filmer som beskrives som teit og uintelligent, er det spesielt en film som skiller seg ut. Den svarte komedien fra 2001, Freddy got fingered, ble kåret til å være en av de verste filmene fra dette året.

Filmanbefaling:

Mesterdetektiven Basil Mus (1986)

Kan han få has på Rottenikken?

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2022 kl 14:36

"Mesterdetektiven Basil Mus" er en Disney-tegnefilm fra 1986 og handler om musa Basil som er på jakt etter å stoppe storskurken Rottenikken.

Filmspesial 7. januar - Med Anders og Carl-Edvard

Hvilke filmer ble mest sett på norske kinoer i 2021?

Publisert:

Vi starter det nye året med en 10 på toppliste over de mest sette kinofilmene i året som gikk, og en sniktitt på noe av det vi har i vente i året som kommer. Og filmanmelderen har tatt for seg den mye omtalte "Don't Look Up" som er å finne på Netflix.

Den levende parken

Kristiansand Dyrepark:

Den levende parken

- Litt historikk om en av Norges største turistattraksjoner

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2022 kl 14:52

Det hele begynte en dag i 1964 da misjonæren Willi Tjomsaas fortalte at han ville starte en dyrepark i Kristiansand. Det var tydelig at ingen hadde hatt en sånn idé før, for mange var svært skeptiske og mente at Tjomsaas hadde gått fra forstanden. Han kontakter derfor noen som har økonomi ...

3 dager igjen til Melodi Grand Prix 2022

3 dager igjen til Melodi Grand Prix 2022

Finalistene er offentliggjort

Publisert:

Mandag ble det klart hvem som skal delta i den 60. utgaven av Melodi Grand Prix (MGP). 21 finalister står på startstreken, og førstkommende lørdag braker det løs.

Slagertekster og snurrebasser!

Slagertekster og snurrebasser!

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2022 kl 17:36

Jeg heter Mattias Daniel Damsgaard Woodson og er nysgjerrig på mye. Jeg googler en del og finner på den måten både ut av sære og trivielle saker. Jeg liker å kalle dette mitt kulturelle hjørnet, hvor jeg tar for meg en salig blanding av det jeg har lest og min egen oppfatning av det. Her ...

Oppsummering av Idrettsgallaen 2022

Oppsummering av Idrettsgallaen 2022

Maren Lundby kåret til "Årets navn"

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2022 kl 09:29

Lørdag kveld var det duket for den 21. utgaven av Idrettsgallaen, og med unntak av de nominerte og spesielle gjester ble showet avholdt i et publikumstomt Oslo Spektrum. Stemningen var imidlertid på topp, og Carina Olset og Yousef Hadaoui loset seerne gjennom 2 timer med prisutdelinger, musikk og ...

Grevinnen og hoppmesteren

Grevinnen og hoppmesteren

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2022 kl 10:07

Jeg skal ikke gå inn på artige fakta om sketsjen, heller ikke ta for meg ulike spin-off varianter av den (så langt har jeg sett 31 forskjellige). Det jeg ønsker å snakke om derimot er det ALLER ferskeste på markedet, nemlig NRK-spillet “Grevinnen og HOPPmesteren”!

Med kurs for Lillehammer

Med kurs for Lillehammer

Saltvik Pedersen vil hedre faren med paravinter-VM-gull

Publisert:

Jesper Saltvik Pedersen har som 22-åring rukket å bli en av verdens beste para-alpinister, og i 2018 tok han Norges eneste gullmedalje under Paralympics i Pyeongchang. Nå setter han kurs mot para-VM på Lillehammer, der målet - igjen - er gull.

Om kjendiser og para-VM

Om kjendiser og para-VM

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2022 kl 10:15

Fra 12. - 23. januar blir tidenes første para-VM i snøsport avholdt på Lillehammer, og mens utøvere fra 45 land konkurrerer om gullmedaljene i det som er det største para-arrangementet i Norge siden Paralympics i 1994, skal en rekke norske kjendiser konkurrere om heder og ære i "Kjendis-VM".

"Verdens verste menneske" på Oscar-kortlista

Kan bli nominert til Oscar i februar

Publisert:

Den norske dramakomedien "Verdens verste menneske" har høstet heder og ære i inn- og utland, og nå er filmen med Renate Reinsve i hovedrollen havnet på Oscar-kortlista over utenlandske filmer. Det betyr at "Verdens verste menneske" kan bli tatt ut til selve Oscar-utdelingen, som finner sted ...

At de aldri lærer!

Skråblikk på jula:

At de aldri lærer!

Publisert:

En smått poetisk betraktning rundt fallgruve nr. 1 på julekvelden, med hilsen fra vår reporter Mattias.

Seersuksess for "Kristiania Magiske Tivolitheater"

Nest mest strømmede NRK-julekalender gjennom tidene.

Publisert:

Med bare tre dager igjen til julaften drar spenningen seg til i NRKs julekalender "Kristiania magiske tivolitheater", og mandag kunne VG fortelle at serien om fattiggutten Luka og vennene hans er den mest strømmede julekalenderen på fem år.

Et futuristisk juleevangelie

Kulturhjørnet:

Et futuristisk juleevangelie

Publisert: - Oppdatert: 20.12.2021 kl 09:18

Finn Evensen fra Visperud på Lørenskog er nok mest kjent over det ganske land som mannen som skrev “Gud! Hvor du er deilig” for vokalgruppen Bjelleklang. Dette juleevangeliet med moderne lokalhistorisk vri, skrev han til sitt onemanshow “Fra Visperud Til Vittenberg” som hadde premiere på ...

Klassisk julefilm:

Hjelp, det er juleferie!

- En film som må ses for at det skal bli jul!

Publisert: - Oppdatert: 17.12.2021 kl 09:10

Denne filmen handler om alle fallgruvene som oppstår når storfamilien samles til julefeiring.

Boken: Jul i vårt hus

Kulturhjørnet:

Boken: Jul i vårt hus

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2021 kl 09:35

Mitt navn er Mattias og jeg liker å se på ulike kulturelle skatter vi har. De skatter som kanskje ikke den vanlige mannen på gata ville funnet. Her er dagens skatt!

Parodier på kanten!

Parodier på kanten!

Parodier på populærkultur er bestandig morsomt!

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2021 kl 12:52

Parodier på populærkultur er bestandig morsomt! Den formen for humor som de fleste liker best er jo den hvor de enten kan kjenne igjen seg selv, eller noen de kjenner. Men aller morsomst er det når humoren dreier seg om ting vi ALLE har et forhold til, da kan flere nikke gjenkjennende og le ...

Årets julekalendere

Årets julekalendere

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2021 kl 14:13

NRK 1 og NRK Super.

Kan Monaco være på vei tilbake til Eurovision Song Contest?

Kan Monaco være på vei tilbake til Eurovision Song Contest?

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2021 kl 14:14

Mandag kunne avisen L'Observateur de Monaco melde at den monegaskiske regjeringen har, i sitt forslag til neste års statsbudsjett, satt av 100 000 euro til å søke om å bli med i Eurovision Song Contest (ESC) igjen. Dersom budsjettet - og søknaden - går igjennom, kan det hende at Monaco vender ...

Kultfilm:

Just Friends

Publisert: - Oppdatert: 15.12.2021 kl 11:03

Hei og hå nå er det jul igjen, og da er det duket for årets første julekultfilmanmeldelse.

I Trondheim skal det være fest...

Publisert:

Lørdag 8. januar neste år er det klart for den 21. utgaven av Idrettsgallaen, og samtidig vil det være 20 år siden gallaen fant sted for første gang. Torsdag ble det klart at programleder Carina Olset og komiker Yousef Hadaoui skal lede jubileumssendingen, som går fra Trondheim Spektrum.

"Donald Duck: Quack Attack" - Donalds første eventyr i 3D

Publisert:

Plattformer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Empo TV bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...