Empo TV

BERNARD OG BIANCA

Bernard og Bianca er en Disney-tegnefilm fra 1977. Filmen handler om de to musene Bernard og Bianca som jobber i en hjelpeorganisasjon i New York. En dag mitt under et møte i organisasjonen får de to ett stort oppdrag. Oppdraget går ut på å ...

Publisert:

Bernard og Bianca er en Disney-tegnefilm fra 1977. Filmen handler om de to musene Bernard og Bianca som jobber i en hjelpeorganisasjon i New York. En dag mitt under et møte i organisasjonen får de to ett stort oppdrag. Oppdraget går ut på å redde en foreldreløs liten jente med navn Penny som er blitt kidnappet. Bernard og Bianca er ikke sene om å takke ja til oppdraget og de drar rett til barnehjemmet Morgensol hvor Penny bor. Men når de kommer dit møter de en katt som forteller dem at Penny har rømt fra barnehjemmet og er senere blitt kidnappet. De finner omsider Penny, men det er ikke lett å redde henne når Medusa alltid holder ett øye med henne. Men Bernard og Bianca er to modige og smarte mus som ikke gir opp så lett mottoet deres er «I storm og regn og svarte natt vi gir oss ei før de er tatt».

Jeg vil anbefale denne filmen fordi jeg syns den er bra på mange måter. Den er både morsom og spennende og kanskje litt skummel på en gang. Jeg syns det er gode skuespillere, som gir liv til stemmene og de forskjellige karakterene. Blant de norske som dubber i filmen finner vi bl.a. Trond Brænne Ole-Jørgen Nilsen og Øyvind Blunck med flere.

Bernard og Bianca er en barnefilm og har aldersgrense 5 år. Det betyr at den ikke her helt passelig for de aller minste, men faller nok i smak for både store og små over 5 år.

Skrevet av Erling Due Bergseth