Empo TV

Filanbefaling: Heldiggrisen Babe i Byen

"Heldiggrisen Babe i byen" er en Australsk film fra 1998. Den er oppfølgeren til filmen "Heldiggrisen Babe" fra 1995. Filmen handler om at Babe og Emma Hogget som er kona på gården drar ut på et stort eventyr for å redde gården fra å gå på ...

Publisert:

"Heldiggrisen Babe i byen" er en Australsk film fra 1998. Den er oppfølgeren til filmen "Heldiggrisen Babe" fra 1995. Filmen handler om at Babe og Emma Hogget som er kona på gården drar ut på et stort eventyr for å redde gården fra å gå på tvangs-salg/tvangs-auksjon.

De drar til et hotell ganske langt unna gården for å bo der i noen dager men de slipper ikke inn med en gang. Damen som eier hotellet sier nemlig at hun ikke bryter loven/reglen om at det ikke er lov med dyr på hotellet. Men sannheten er at det er nettopp det hun gjør for hun har nemlig fullt av dyr på hotellet som hun har gjemt på rommene. Innerst inne er det nok det som gjør at hun ombestemmer seg og lar Babe og Emma Hogget få bo der allikevel. Ikke lenge etter ankomsten til Hotellet blir Babe kjent med mange andre dyr på hotellet bl.a. en orangutang, tre sjimpanser og både hunder og katter. Alle dyrene føler at de har det som plommen i egget men det skal ikke vare lenge. For på et annet hotell rett over gaten har de ansatte oppdaget at det er fullt av dyr på det første hotellet og de tilkaller dyrepolitiet for å ordne opp. Nesten alle dyrene blir fanget og fjernet fra hotellet bare Babe og Anden Ferdinand en liten ape og en hund slipper unna. Hvordan skal de få reddet de andre dyrene??

Filmen varer bare 1 time og 37 minutter men tiden det har tatt å lage filmen er mye lengere. Til den jobben har det krevet dyktige dyretrenere, gode manusforfattere, gode kamerafolk osv. Som de fleste vet er hunden et dyr som er ganske lett å lære opp til forskjellige ting og dermed er de ganske enkle å trene i filmsammenheng også. Men det å trene dyr som aper og ender og katter osv det er noe helt annet. Selv om det er ganske vanlig å lage filmer hvor dyr medvirker så er det ikke alle land i verden som tillater å bruke alle slags dyr i tv og film innspilling fordi det kan bli sett på som dyreplageri. Norge er ett av landene som har strenge regler på akkurat dette.

Erling Due Bergseth