Empo TV

Filmspesial fredag 23. juni

No Hard Feelings
 Foto: SF Studios

No Hard Feelings Foto: SF Studios

Hjertelig velkommen til ukens filmspesial, som foregår på 25-årsdagen for Norges 2 – 1-seier over Brasil under fotball-VM i Frankrike i 1998. Dette er det vi har å by på: Skolekomedie i «Fedre og mødre» – og Carl Edvard har strømmet filmen «65».

Publisert:

Ukens første film, «No Hard Feelings», handler om et uvanlig oppdrag. En dag oppdager Uber-sjåføren Maddie at bilen hennes blir tauet vekk, og dersom hun ikke klarer å stå i jobben vil hun miste huset sitt. Så kommer Maddie over en annonse der det står at noen rike foreldre spør om noen er ute etter å date sønnen deres, Percy, ettersom han er så ensom, og hun takker ja. For som belønning vil personen som takker ja til daten få en bil - noe Maddie sårt trenger. I hovedrollene finner vi Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman og Natalia Morales, mens regien er ved Gene Stupnitsky. Aldersgrense: 12 år. (V)

Neste film heter «Livets dans», og handler om å danse, selv når det er som mørkest. Etter at hun ble utsatt for et overfall, får den unge danseren Houria vite at fremtidsutsiktene ikke ser lyse ut. Men Houria er ikke den som gir seg, og for å overvinne traumet hun har fått som følge av overfallet, bestemmer hun seg for å møte andre kvinner som har opplevd overgrep og vold. For Houria vil nemlig hjelpe kvinnene med å lære dem det hun kan best: Å danse. I hovedrollene finner vi Lyna Khoudri, Rachida Brakni og Nadia Caci, og regien er ved Mounia Meddour. Aldersgrense: 12 år.

Fedre & Mødre
 Foto: Ikke oppgitt

Fedre & Mødre Foto: Ikke oppgitt

I ukens tredje film, den danske dramakomedien «Fedre & Mødre», får vi se at det ikke bare er barna som synes at det er spennende å begynne på skolen! Ekteparet Ulrik og Pivs datter skal begynne i ny klasse, og selv håper de å bli en del av klassens foreldregruppe. De finner fort ut at de må strekke seg langt for å få innpass i gruppen … særlig hvis de vil bli medlem av foreldregruppens vinterbadeklubb! I hovedrollene finner vi Nikolaj Lie Kaas, Lisa Loven Kongsli, Amanda Collin og Lars Brygmann. Regi: Paprika Steen, aldersgrense: 9 år. (V)

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne uken har Carl Edvard strømmet filmen «65» fra egen sofa. (V)

Trolls
 Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Trolls Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Hva får du hvis du blander musikk, komedie, flerfarget glitter og sukkerspinn? Svar: «Trolls trommer sammen», som er den tredje kinofilmen i «Trolls»-serien. Norgespremiere: Fredag 13. oktober. (V)

Filmnytt: Denne måneden ble det klart at Disney snur opp-ned på lanseringsplanene sine, noe som skjer på grunn av den pågående manusforfatter-streiken i USA. Dermed blir flere kommende filmer utsatt - bla. gjelder dette de tre gjenværende Avatar-filmene, som pr. nå vil få premiere i hhv. 2025, 2029 og 2031.