Empo TV

Kulturnytt mandag 12. april 2021

Her følger noen saker fra kultur- og underholdningsverdenen, og vi starter med Spellemannprisen 2020, som skal sendes på NRK 1 fredag 16. april.

Publisert:

Spellemann-prisen "tjuvstarter" utdelingen på radio

Til vanlig deles Spellemann-prisene ut på selve utdelingsdagen, men i år blir 8 av prisene delt ut i NRKs radioprogrammer i dagene før sendingen. Søndag ble prisen for Folkemusikk/tradisjonsmusikk delt ut i radioprogrammet "Folkemusikktimen", der prisen gikk til Mads Erik Odde for albumet "Logne slåttar", og samme dag ble prisen for Jazz delt ut i "Jazzklubben". Sistnevnte pris gikk til Maria Kannegaard Trio for "Sand i en vik". De resterende utdelingene er som følger:

  • Klassisk: NRK Klassisk, onsdag kl. 0930-10
  • Barnemusikk: NRK Radio Super torsdag kl. 10
  • RnB/Soul: Studio P3, torsdag kl. 15-18
  • Indie/alternativ: Kulturstripa (P2), torsdag kl. 14-15
  • Viser: Nitimen (P1), fredag 10.30
  • Låtskriver: Kulturstripa (P2), fredag 14-15

"Senkveld" legges ned etter 20 år på lufta

Siden 2001 har TV2-talkshowet "Senkveld" spredt glede og humor i de tusen hjem, men fredag 21. mai er det slutt. Da sendes aller siste episode av programmet som gjennom årenes løp har vært ledet av tre duoer: HC Andersen & Tommy Steine (2001-03), Thomas Numme & Harald Rønneberg (2003-18) og Helene Olafsen & Stian Blipp (2018-21). - Det har vært mange bærebjelker i TV2s sendeskjema gjennom kanalens historie. "Senkveld" har vært en av de aller største, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i en pressemelding. Tidligere i år ble det klart at Blipp slutter i programmet, og da han ble fortalt av Dagbladet at nedleggingen var et faktum svarte han slik: - Vi fikk vite det mellom ni og halv ti i morges. det kommer jo overraskende på, men likevel var det et potensielt utfall som vi bakerst i hodet både var litt redd for og forventet.

Haldorsen forteller også at TV2 holder på å fornye seg, og at kanalen ikke kommer til å lage flere talkshow-programmer. - Fornyelsen betyr at vi satser på fire innholdskategorier der talkshowkategorien ikke er blant disse. Det er vanskelig å få talkshow til å strømme. Fornyelsen i TV2 er å få folk over til Sumo*. De programmene som overhodet ikke strømmes, vil være vanskelig å få på lufta. Hun forteller også at det i august vil bli klart hva som erstatter "Senkveld".

  • TV2s strømmetjeneste

Les sak nr. 1: De første Spellemann-prisene er delt ut – NRK Kultur og underholdning

Les sak nr. 2: «Senkveld»: - Dette sier han om «Senkveld»-slutten (dagbladet.no)

Kilde: nrk.no, dagbladet.no