Empo TV

Filmspesial 1. september:

Barnslig innpakning, voksen humor!

God stemning og mye moro i ukas sending.

"Doggy Style" - Voksen humor i barnslig pakke.
 Foto: UIP.com

"Doggy Style" - Voksen humor i barnslig pakke. Foto: UIP.com

I ukas filmspesial har vi sett "Paris i mitt hjerte", "Perleporten" og "Fedrelandet". Carl-Edvard har anmeldt "Doggy Style". Det blir dessuten enda mer hund i ukas forhåndestitt: "PAW Patrol: Superfilmen"!

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2023 kl 13:12

Ukens første film, «Paris i mitt hjerte», foregår – som tittelen forteller – i Paris. Taxisjåføren Charles er en desillusjonert fyr, som føler at jobben hans med årene har blitt til et slags fengsel. Når han en dag blir bedt om å kjøre den eldre damen Madeleine Keller fra hennes hjem til den andre siden av Paris, tar Charles, noe skeptisk, på seg oppgaven. Men mens drosjen ruller bortover Paris’ gater, blir det - sakte, men sikkert – klart at Madeleine har hatt et ganske så uvanlig liv, og at et helt spesielt vennskap er under oppseiling. I hovedrollene finner vi Dany Boon, Line Renaud, Alice Isaaz og Jérémie Laheurte. Regi: Christian Carion, aldersgrense: tillatt for alle. (V)

"Paris i mitt hjerte"
 Foto: Storytelling Media

"Paris i mitt hjerte" Foto: Storytelling Media

Ukens neste film, «Perleporten», er en satirisk film om religion, veldedighet og moral. Eller vent, var det ikke dobbeltmoral? Når kona hans oppdager at han lider av spillegalskap, prøver Trond å ta livet av seg – uten å lykkes. Han bestemmer seg for å bli et bedre menneske ved å gi penger til fattige, og snart ser veldedighetsbedriften Webauksjonen dagens lys. Men når han føler at en rumensk tigger kan ha lurt ham, bestemmer Trond seg for å se om det stemmer at tiggerne bygger nye hus i Romania for pengene de tjener i Norge. I hovedrollene finner vi Morten Løge, Miriam Myrthel Pedersen, Per Kullerud og Arnfinn Tveit. Regi: Jonas Matzow Gulbrandsen, aldersgrense: 12 år. (V)

Margareth Olins "Fedrelandet" er neste film ut. Jørgen Mykløen, Margareth Olins far, er filmens hovedperson. Sammen med han får vi oppleve den norske naturen på det vakreste og villeste. Filmen er tillatt for alle. (V)

Hva skjer dersom man utstyrer en gjeng hunder med grov språkbruk og en trang til å drikke øl? Det får vi svar på i «Doggy Style», som Carl Edvard skal felle sin dom over.

Vi lever i en gullalder for animasjon, hvor grensene mellom hva som er beregnet på barn og voksne blir mer og mer utydelige. Fra satirisk humor til stjerne-spekket stemmearbeid, disse filmene og seriene tilbyr noe for publikum av alle aldre. Bare vær sikker på å sjekke aldersgrensen før du setter deg ned til en kveld med popcorn og animationsmagi.

I ukens forhåndstitt skal det fremdeles dreie seg om en gjeng hunder, dog av det mer supre slaget. For fredag 29. september er det premiere på «Paw Patrol: Superfilmen»! (V)

"PAW Patrol: Superfilmen"
 Foto: © 2023 Paramount Pictures

"PAW Patrol: Superfilmen" Foto: © 2023 Paramount Pictures

Filmnytt: Mandag denne uken ble «Barbie» den mest innbringende filmen i Warner Bros. historie, og i skrivende stund har filmen tjent over 14,35 milliarder kroner på verdensbasis. Filmen som ble skjøvet ned på 2. plass var ingen ringere enn 8. og siste film i Harry Potter-sagaen, nemlig «Harry Potter og dødstalismanene – del 2» fra 2011.

Nøkkelord