Empo TV
"Godzilla x Kong: The New Empire"
 Foto: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

"Godzilla x Kong: The New Empire" Foto: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Filmspesial 5. april:

Giganter forenes mot ny trussel i "Godzilla x Kong: The New Empire"

...i tillegg skal vi innom "The Recovery Channel", "Ukjent Landskap", Filmmix og forhåndstitt!

Hjertelig velkommen til den første filmsendingen etter påskeferien. Dette står på ukens meny: Motvillig samarbeid i "Godzilla x Kong" - og Carl Edvard har sett "Ukjent landskap".

Publisert:

Godzilla og King Kong. To av filmhistoriens mest berømte figurer, som barket sammen i «Godzilla vs. Kong» fra 2021. Nå vender de to kjempene tilbake i «Godzilla x Kong: The New Empire», som hadde premiere i påsken. Dypt under jorden gjemmer det seg noe som ikke bare truer titanenes, men også menneskehetens eksistens. For å bekjempe den nye trusselen må Godzilla og Kong gjøre noe de ikke har gjort før: Samarbeide. Selv om de ikke kan fordra hverandre det spor. I hovedrollene finner vi Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle og Dan Stevens. Regi: Adam Wingard, aldersgrense: 12 år. (V)

Nå er det duket for ukens filmmix.

Foto: Disney

Foto: Disney

For 44 år siden kom filmen som endret science fiction-sjangeren for alltid: "Star Wars: The Empire Strikes Back". For mange Star Wars-fans er det velkjent at Hoth ble filmet på Finse, et sted som siden den gang har blitt et populært reisemål for folk i Star Wars-samfunnet. Mange ivrige cosplayers drar dit for å gjenoppleve slaget på Hoth. Det er noe spesielt med å besøke et sted der opprørsstyrkene og Imperiet kjemper, mens du selv er på en skitur.

Foto: ELLEN UGELSTAD / TWENTYONE PICTURES

Foto: ELLEN UGELSTAD / TWENTYONE PICTURES

Ukens 2. film, «The Recovery Channel», tar for seg temaer som psykologi, tvang og menneskerettigheter. Randi jobber som nyhetsanker i TV-kanalen The Recovery Channel, som lager og sender saker om psykisk helse. Hun har over tid opplevd at søsteren hennes, Ylva, sliter psykisk, men søsteren er skeptisk til å ta imot hjelp fra helsevesenet. Filmen er en blanding av fiksjon og dokumentar, og filmens regissør, Ellen Ugelstad, medvirker også i filmen. I hovedrollene finner vi Valentina Alexeeva, Turid Synnøve Rivertz Vatne og Ravdeep Singh Bajwa. Aldersgrense: ikke satt. (V)

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard – denne gangen skal vi ut i naturen.

"Ukjent Landskap" er en godt laget dokumentar som handler om en familie hvor moren dør av kreft. Hennes eldste datter har en annen far og flytter til byen med ham, mens mannen hennes blir igjen på landet. Deres drøm var å leve på landet, jobbe på landet og ha det gøy på landet. Barna skulle få hjemmeundervisning, og de skulle holde seg unna byen så mye som mulig.

Foto: Maria Gros Vatne

Foto: Maria Gros Vatne

Etter morens død står familien overfor mange utfordringer i tillegg til sorgen. De må revurdere sine prioriteringer og tilpasse seg det ukjente landskapet som livet deres har blitt.

Dokumentaren er til tider meget interessant, men den klarer ikke alltid å holde interessen oppe. Den er godt filmet, og familien gir mye av seg selv, men den når ikke helt opp til å være ekstraordinært spennende. Til tross for dette, angrer jeg ikke på å ha sett den. Jeg er imidlertid usikker på om dette er en dokumentar som jeg vil se igjen. Alt i alt fortjener den terningkast: 4.

Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Ukens forhåndstitt byr på action og ørkensand, for fredag 24. mai er det premiere på «Furiosa: A Mad Max Saga». (V)

Nøkkelord