Empo TV
"Bukkene Bruse på Badeland"
 Foto: Qvisten Animation/Nordisk Film Distribusjon

"Bukkene Bruse på Badeland" Foto: Qvisten Animation/Nordisk Film Distribusjon

Filmredaksjonens julespesial:

Bukkene Bruse i årets morsomste familiekomedie?

Siste runde med anmeldelser, sniktitt og filmnytt for i år

God jul i stua! I året siste filmsending skal vi ta for oss 2. del av julens filmtilbud. Dette står på menyen i dag: Helsprøtt eventyr i «Bukkene Bruse på badeland» – og Carl Edvard har sett «Konvoi».

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2023 kl 10:20

Vi starter med det som må være årets morsomste familiekomedie, for i den nye norske animasjonsfilmen «Bukkene Bruse på badeland» får vi en moderne vri på det klassiske eventyret om de tre bukkene Bruse. En dag finner bukkene Bruse ut at det blir for mye mas med Trollet, og heldigvis har Storebror kjøpt billetter til Badeland. Bukkene reiser av sted, uvitende om at Trollet og vennene hans, Kråkene, har fått med seg at brødrene reiser bort. Med andre ord: Tidenes sprøeste ferie kan begynne. I hovedrollene hører vi Cengis Al, Mikkel Niva og Trond Fausa Aurvåg som de tre Bukkene Bruse, mens Trollet gestaltes av Jan Martin Johnsen. Regi: Will Ashurst, aldersgrense: Tillatt for alle. (V)

Og vi forlater ikke «Bukkene Bruse på badeland» helt, for nå skal vi høre hva Empos reporter, Mathias Damsgaard Woodson, har å si om filmen.

Ari Kaurismäki er en av Finlands mest kjente regissører, med filmer som «Mannen uten minne» og «Le Havre» på CV-en. Hans nyeste film, «Høstgule blader», handler om romantikk i Helsingfors’ rennestein. Når industriarbeideren Holappa møter den arbeidsløse kvinnen Ansa, oppstår det søt musikk. Men én ting er å forelske seg, en annen er å håndtere hverdagen, som er aldri så vanskelig. I hovedrollene finner vi Jussi Vatanen, Alma Pöysti og Alina Tomnikov. Regi: Ari Kaurismäki, aldersgrense: 6 år. (V)

Nå er det klart for årets siste filmanmeldelse, og denne gangen skal Carl Edvard snakke om den nye, norske krigsfilmen «Konvoi». (V)

Anders Baasmo i "Konvoi"
 Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon

Anders Baasmo i "Konvoi" Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon

Ukens forhåndstitt byr på musikk, håp og klare farger, for onsdag 14. februar er det premiere på filmen «Bob Marley: One Love». (V)

Filmnytt: «Dune: Part 2» får premiere onsdag 28. februar.

God Jul!
 Foto: OpenAI / Dall-E

God Jul! Foto: OpenAI / Dall-E

Vi sees igjen fredag 12. januar!