Empo TV
Foto: © Illumination Entertainment and Universal Studios. all Rights Reserved.

Foto: © Illumination Entertainment and Universal Studios. all Rights Reserved.

Filmspesial 5. juli:

Gjensyn med Gru og familien hans!

"Grusomme meg 4" og "The Bikeriders" står på plakaten i dag

Det er sommer, det er sol og det er – fredag?! I alle fall, hjertelig velkommen til den siste filmsendingen før sommerferien! Dette står på ukens meny: Fargerik action i «Grusomme meg 4» - Og Carl Edvard har sett «The Bikeriders».

Publisert:

Se for deg dette: Du har lagt skurkelivet på hylla, og jobber nå for spionorganisasjonen Antiskurkeligaen (ASL). Men når du tror at du og familien din kan slappe av, truer en av dine tidligere klassekamerater med å ta kverken på deg. Sånn er det for Gru og familien hans, som ukens første film, «Grusomme meg 4», handler om. Familien Grus tre døtre, Margo, Edith og Agnes, har blitt storesøstre ettersom Gru og hans kone, Lucy, har fått en sønn: Gru junior. Men idyllen varer ikke lenge, for skurken Maxim Le Mal, som sverger hevn over Gru, har rømt fra fengselet. Dette fører til at familien Gru må inn i vitnebeskyttelse, og mens de forsøker å tilpasse seg et nytt liv i byen Mayflower, må ASL hanskes med familiens mange Minions. Var det noen som sa … banana?

Foto: © Illumination Entertainment and Universal Studios. all Rights Reserved.

Foto: © Illumination Entertainment and Universal Studios. all Rights Reserved.

I den norske versjonen hører vi bl.a. Alex Rosén, Line Verndal, Hedda Farnes Grjotheim og Christian Greger Strøm. Regi: Chris Renaud og Patrick Delage, aldersgrense: 6 år. (V)

Før jeg går videre vil jeg nevne at «Grusomme meg 4» er den 6. filmen fra Grusomme meg-universet, som hadde sin begynnelse i 2010. I 2015 og 2022 kom det to forløper-filmer som het hhv. «Minions» og «Minions: Historien om Gru». Men nå er det klart for ukens filmmix.

Nå skal vi gire opp motorsykkelen og dra tilbake til 1960-tallets Chicago, for der foregår ukens 2. film: «The Bikeriders». Filmen følger motorsykkelklubben The Vandals, som bla. består av Benny og Kathy, over en 10 år lang periode. I løpet av de 10 årene skal klubben gå fra å være et sted ungdom ferdes, til å bli et sted der vold og lovløshet regjerer. Filmen er basert på Danny Lyons bok «The Bikeriders» fra 1967.

Foto: ©2024 Focus Features, LLC. All Rights Reserved.

Foto: ©2024 Focus Features, LLC. All Rights Reserved.

I hovedrollene finner vi Austin Butler, Tom Hardy, Jodie Comer og Michael Shannon. Regi: Jeff Nichols, aldersgrense: 15 år. (V)

Og vi forlater ikke «The Bikeriders» helt, for Carl Edvard – holder denne doningen hva den lover?

I ukens foråndstitt skal vi ut i naturen, for fredag 20. september er det premiere på Dreamworks-filmen «Den ville roboten»! (V)

Filmnytt: Mandag ble det klart at Disney/Pixar-filmen «Innsiden ut 2» er den første filmen i 2024 som har rundet én milliard dollar i billettinntekter på verdensbasis, og det skjer bare 3 uker etter verdenspremieren, som var den 14. juni.

Og med disse ordene tar jeg sommerferie, så da gjenstår det for meg å si følgende: GOD SOMMER!