Empo TV

Et vanskelig år

[b]I en kronikk i Røyken og Hurums Avis skriver lederen av Råd for personer med nedsatt funksjonsevne i Asker, Kay Arne Sørensen, og rådets nestleder, May Myklebust, om året som vi nettopp har lagt bak oss. Et år som, ifølge forfatterne, ikke ...

Publisert:

I en kronikk i Røyken og Hurums Avis skriver lederen av Råd for personer med nedsatt funksjonsevne i Asker, Kay Arne Sørensen, og rådets nestleder, May Myklebust, om året som vi nettopp har lagt bak oss. Et år som, ifølge forfatterne, ikke har vært bra for personer med funksjonshemning.

"Koronapandemien har vært en del av hverdagen vår siden mars. Situasjonen har gjort sårbare mennesker enda mer sårbare. Mange opplever økt grad av ensomhet, redusert frihet og livskvalitet.", skriver Sørensen og Myklebust innledningsvis, før de fortsetter: "Dette gjør oss i råd for personer med nedsatt funksjonsevne i Asker svært bekymret! Vi mener det er all grunn til å rope varsku nå som julefeiringen står for døren. Spørsmålet alle og enhver bør stille seg i disse dager er: Er jeg flink nok til å ta vare på dem som sliter, og som trenger en ekstra oppmuntring i denne vanskelige tiden?"

Videre skriver Myklebust og Sørensen: "Folk som sliter med psykiske utfordringer er spesielt utsatt for å bli rammet av ensomhet i en tid som denne. Det er derfor så utrolig viktig at vi har åpne koronatilpassede lavterskeltilbud flere steder i kommunen. Tilgjengeligheten på hjelpetelefoner er av avgjørende betydning for å få gode råd og hjelp. Her gjør de frivillige organisasjonene en fantastisk innsats! Fra rådets side har vi vært opptatt av å skjerme utsatte grupper for kutt når det gjelder neste års budsjett. Vi gjorde politikerne oppmerksomme på foreslåtte kutt i støtten til PANUA, som er et kultur- og idrettstilbud til psykisk utviklingshemmede i alle aldre. Koronatilpasset kulturtilbud rettet mot denne gruppen er ekstra viktig nå som så mye annet er stengt. Heldigvis lyttet politikerne, slik at dette flotte tilbudet videreføres."

Mot slutten av artikkelen skriver forfatterne: "Korona har virkelig skutt fart på bruk av digitale flater som møtearena, og folk i alle aldre har har hengt seg på trenden med stor iver og lærelyst. Vår oppfordring er: Bruk kunnskapen og teknologien til å holde kontakten med folk som du vet trenger noen å prate med". Arranger gjerne bingo, Kahoot, kulturopplevelser eller matlaging live. Hva med å bestille blomster, fruktkurv eller frokost levert på døren til noen som har behov for en ekstra oppmerksomhet? Her er det bare fantasien som setter begrensninger! Telefonen fungerer fremdeles godt til å ha den gode samtalen.

Les hele kronikken: Røyken og Hurums Avis - Ta vare på hverandre (rha.no)

Kilde: Røyken og Hurums Avis

Publisert av: Anders Teslo