Empo TV

Filmspesial 16.juni

Stjernespekket komedie og lettbent superhelt underholdning

Asteroid City
 Foto: © 2022 Pop. 87 Productions LLC

Asteroid City Foto: © 2022 Pop. 87 Productions LLC

Vi har kommet midtveis i juni, og i denne filmspesialen har vi dette å by på. Bli med til «Asteroid City» - og Carl Edvard har sett «The Flash».

Publisert:


1. mai 1969, på arbeidernes internasjonale kampdag, ble det født en gutt i Texas som ble hetende Wesley Wales Anderson, og som vi i dag kjenner som Wes Anderson. Oldefaren hans var forfatteren bak bøkene om «Tarzan» og «John Carter», Edgar Rice Burroughs, og dette har muligens inspirert Andersons filmer, ettersom de er har en frisk, fargerik og særegen stil. Men det som best kjennetegner Andersons filmer er at de er fylt til randen med kjente filmstjerner, og hans nyeste film, «Asteroid City», er intet unntak.

Vi befinner oss i den amerikanske ørkenbyen Asteroid City, der familier fra hele USA ankommer byen for å være på et Junior Stargazer-møte. Blant de som skal være med på møtet finner vi enkemannen og alenefaren Augie Steenbeck, filmstjernen Midge Campbell, læreren June Douglas og mange, mange flere. Men det som ser ut til å bli en stille og rolig dag i Asteroid City blir avbrutt av noen merkelige hendelser som skal sette byen på hodet. I hovedrollene finner vi Jason Schwartzman, Scarlett Johanson, Maya Rudolph og Steve Carell, og regien er, som nevnt, ved Wes Anderson. Aldersgrense: Tillatt for alle. (V)

Nå er det klart for ukens filmanmedelse, og denne uken har Carl Edvard sett DC Comics nyeste superheltfilm: «The Flash».

I ukens forhåndstitt bærer det ut på bøljan blå, for fredag 28. juli er det premiere på «Legenden om de små heltene»! (V)

Legenden om de små heltene

Legenden om de små heltene

Filmnytt: I fjor fikk vi oppleve den 12-årige utgaven av Gru og minionsene hans i «Minions: Historien om Gru», og i juli neste år vender vi tilbake til nåtiden i «Grusomme meg 4». Med andre ord betyr det at vi får et gjensyn med ekteparet Gru og Lucy, samt døtrene deres – Margo, Edith og Agnes. Og minionsene, selvfølgelig.