Empo TV

Kortnytt onsdag 21. april 2021

Under følger noen saker fra nyhetsbildet i inn- og utland, og vi starter i det musikalske hjørnet.

Publisert:

8 finalister klare for MGPjr 2021.

Siste halvdel av mai kommer til å stå i musikkens tegn, for i tillegg til Eurovision Song Contest i den nederlandske storbyen Rotterdam (som finner sted fra 18 - 22. mai), skal det lørdag 29. mai avgjøres hvem som vinner den 20. utgaven av Melodi Grand Prix jr. I likhet med fjoråret skal finalen sendes fra Oslo Spektrum, og tirsdag ble det klart hvilke 8 finalister som skal være med.

  1. Åse Kornelia - "Uretterdig"
  2. Malin - "Du e aldri alein"
  3. Arisha - "Fake"
  4. Josefine og Oskar - "Smitte deg med glede"
  5. Emilie - "Nyte livet"
  6. Lucien aka. LucTheGeek - "Flippa Gamet"
  7. Amalie - "Hjølp"
  8. The FourS (Kristoffer, Daniel, Per Christian og Sondre) - "Kverdagen"

Til tross for at koronapandemien fremdeles hjemsøker Norge (og resten av verden) har finalistene truffet hverandre for å spille inn årets felleslåt, som heter "Ekkokammer". - Det handler om å ikke la andre definere hvem du er. Et ekko kan fort være en stigmatisering og bli en sannhet som ikke er det, sier prosjektleder for MGPjr., Eva Rutgerson Bie, til NRK. Videre sier hun: - Barn og unge er opptatt av nyhetsbildet, og det kom også inn låter om "Fake news". Fortsatt er det å stå opp for seg selv, og ikke minst mobbing, også temaer som opptar de unge.

Kilde: nrk.no

Superligaen kan snart være historie

Tidligere denne uken ble planene om en ny superliga i fotball offentliggjort, der det var meningen at 12 toppklubber - 6 fra England, 3 fra Spania og 3 fra Italia - skuklle ha faste plasser, men nå ser det ut til at ligaen kan være historie om kort tid. Tirsdag kveld trakk de 6 engelske klubbene - Manchester-klubbene United og City, Liverpool, Tottenham, Chelsea og Arsenal - seg fra turneringen, og onsdag ble det klart at også Inter (Italia) og Atletico Madrid (Spania) trekker seg. Trekkingen skjer etter massiv kritikk fra både det europeiske (UEFA) og internasjonale fotballforbundet (FIFA), samt de 12 klubbenes supportere. De 4 klubbene som er igjen i Superligaen er de spanske klubbene Real Madrid og FC Barcelona og de italienske klubbene AC Milan og Juventus.

Kilde: dagbladet, nrk.no

Mummikopper er populært for tiden

Er det én ting som ikke slutter å gå av moten, er det Mummitrollet og vennene hans. For tiden går det en dataanimert serie om livet i Mummidalen i NRKs nett-TV, og i de siste årene har det dukket opp en serie kopper med Mummi-motiv. - Eg trur det først og fremst er fordi de er så søte. Det er mange som har eit forhold til mummi fra oppveksten, og det er ein koseleg ting å ha med vidare. Ordene tilhører Åsne Marie Sande, som har en stor samling Mummikopper hjemme. - Ein blir litt besett og hekta på det, legger hun til.

Sande er ikke den eneste som er glad i Mummikopper; for på Finn.no er det over 800 Mummikopp-annonser. Her kan prisene komme opp i hele 15 000 kr., og de som samler på koppene bruker fort mer. I 2017 kjøpte Ellen Jacobsen fra Horten et Fazer-krus for 85.000 kr. på auksjon, og nå selger hun hele Mummikopp-samlingen sin, og det skjer mens Fazer-kruset har steget i verdi - til 110.000 kr. For Sande er det ikke så viktig å ha de dyreste koppene. - Det blir kanskje litt feil fokus. Eg brukar alle mine jamleg, men sambuaren synes kanskje eg har litt mange, sier hun.

Kilde: nrk.no/rogaland

Publisert av: Anders Teslo