Empo TV

Podkasten Folk

Avisa Aftenposten lanserer nå en ny podkastserie der du kan møte helt vanlige folk. De har det til felles at de har opplevd store ting som har skapt vendepunkter, eller gjort dem sterkere. Også funksjonshemmede er helt vanlige folk som gjennom ...

Publisert:

Avisa Aftenposten lanserer nå en ny podkastserie der du kan møte helt vanlige folk. De har det til felles at de har opplevd store ting som har skapt vendepunkter, eller gjort dem sterkere. Også funksjonshemmede er helt vanlige folk som gjennom podkasten får fortalt sin historie.

Karine Vassbotn Hestholm fra Ørsta, er en av de som Aftenposten har gitt plass. Hun er forteller om fordommene hun opplever. Hun sier at fordommer dessverre eksisterer på mange områder. Når dette skjer må hun overbevise andre om at hun duger til tross for sine nedsatte funksjonsevner. Normer og krav til å være mest mulig lik alle andre blir uoppnåelig. Karine sier selv at hun ikke passer inn i et A4-liv, men ønsker å prøve. Selv om det er vanskelig fordi hun fort blir sliten.  «Jeg har et kombinert hørsels- og synstap som defineres som døv og blind. Mye av handikappet handler om at jeg blir så fort sliten, fordi jeg anstrenger meg sånn for å oppfatte andre og omgivelsene.»

NM-bronse i dressurridning er den siste prestasjonen hun har utmerket seg i. I tillegg har rytteren i dressur vunnet mange priser både internasjonalt og nasjonalt som funksjonshemmet. På hesteryggen har Karina fått lov å være den hun er helt i fred. I podkasten forteller hun om andre menneskers holdninger og skepsis til at hun skal kunne ri fordi hun hverken kan se eller høre så godt. På hesteryggen opplever hun en bevegelsesfrihet på tross av hennes funksjonshemninger. Karinas sterke historie på hesteryggen startet for 13 år siden. Sammen med  hesten Jesper har hun vært verden rundt og vist at hun mestrer idrettsgrenen dressurridning. Dessverre døde Jesper for fem år siden. En veldig traumatisk opplevelse for den døvblinde Karine Vassbotn Hestholm. Flere vanlige folks historier kan lyttes til gjennom podkasten Folk gjennom podkastspillere, Spotify eller Itunes.

Saken er fra Aftenposten

Kilde: Podkasten folk, her møter du alle folk og hører deres i historie

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen