Empo TV
"Rød Himmel"
 Foto: Arthaus

"Rød Himmel" Foto: Arthaus

Blod, kjærlighet og drama:

Filmspesial 7. juni

"Rød Himmel", "One Life" og "Love Lies Bleeding" er blant ukens filmer.

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, som kan by på følgende: Drama ved kysten i «Rød himmel», og Carl Edvard har sett «Love Lies Bleeding».

Publisert:

Ukens første film, «Rød himmel», foregår langs Tysklands lange kyst. Fotografen Felix og forfatteren Leon leier et feriehus for å finne inspirasjon til sine kreative prosjekter. Den gåtefulle Nadia bor også i huset, og mens trioen opplever nedturer og oppturer nærmer en skogbrann seg faretruende…

Foto: Arthaus

Foto: Arthaus

I hovedrollene finner vi Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs og Langston Uibel. Regi: Christian Petzold, aldersgrense: 9 år.

Og før jeg går videre vil jeg nevne at «Rød himmel» vant Sølvbjørnen-prisen under filmfestivalen i Berlin tidligere i år.

Men nå er det klart for Filmmix.

Ukens neste film, «One Life», er basert på den sanne historien om forretningsmannen Nicholas «Nicky» Winton, som sto for en heltemodig innsats under 2. verdenskrig. Året er 1938, og under et besøk i det okkuperte Praha opplever Nicky hvor forferdelig jødene blir behandlet, og han bestemmer seg for å gjøre noe dristig: Han vil redde byens barn fra elendigheten, en etter en, og frakte dem til England.

Mange år etter krigen plages Nicky med tanken over at han kunne reddet enda flere barn, men i 1988 skjer det noe som skal forandre livet hans til det bedre.

Foto: Nordisk Film Distribusjon

Foto: Nordisk Film Distribusjon

I hovedrollene finner vi Anthony Hopkins, Helena Bonham-Carter, Johnny Flynn og Lena Olin. Regi: James Hawes, aldersgrense: 12 år.

Carl Edvards filmanmeldelse: Love Lies Bleeding (15år)
Terningkast: 4

Katy O'Brian og Kristen Stewart i Love Lies Bleeding
 Foto: Ymer Media

Katy O'Brian og Kristen Stewart i Love Lies Bleeding Foto: Ymer Media

Med sommeren kommer tiden for å dra til sjøs, og to stykker som snart skal sette seil er Vaiana og Maui.

For fredag 29. november er det premiere på Disney-filmen «Vaiana 2»,
som er oppfølgeren til «Vaiana»fra 2016.

Og før vi slutter av vil jeg nevne at nettopp «Vaiana 2» blir den første Disney-tegnefilmen som vises i bildeformatet Univisium 2:1.