Empo TV
«HAIKYU!! The Dumpster Battle»
 Foto: SF Studios

«HAIKYU!! The Dumpster Battle» Foto: SF Studios

Filmspesial 31. mai:

Vollyball, leiemord og alternativt kortspill

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, som kan by på følgende: Volleyball-drama i «HAIKYU!! The Dumpster Battle» - Og Carl-Edvard har sett «Tarot».

Publisert:

Ukens første film, «HAIKYU!! The Dumpster Battle», er basert på den japanske animé-serien «HAIKYU!!», som gikk fra 2014 – 2020. Skolegutten Shoyo har en tidligere volleyballspiller i Karasuno Highs volleyballklubb som sitt store forbilde, og bestemmer seg for å bli med i klubben. Men for å komme seg til topps må Shoyo slå seg sammen med ungdomsskole-rivalen sin, Tobio, noe som byr på skikkelig hardtrening. For den avgjørende volleyballkampen mellom Karasuno High og Nekoma High nærmer seg med stormskritt ...

«HAIKYU!! The Dumpster Battle»
 Foto: SF Studios

«HAIKYU!! The Dumpster Battle» Foto: SF Studios

I den japanske versjonen hører vi Ayumu Murase, Kaito Ishikawa, Yuki Kaji og Yuichi Nakamura. Regi: Susumu Mitsunaka, aldersgrense: Tillatt for alle. (V)


Carl Edvards filmmix - "Scarface" og "Carlito's Way".

Når det kommer til ikoniske filmer, er "Scarface" en av de største.
Mange ting gjør den ikonisk, men visste du at duoen bestående av skuespiller Al Pacino og regissør Brian De Palma lagde en annen gangsterfilm 10 år senere?

Al Pacino i "Carlito's Way"
 Foto: Universal

Al Pacino i "Carlito's Way" Foto: Universal


"Carlito's Way" handler om Carlito, som kommer ut av fengsel.
Vi befinner oss på 1970-tallets New York, og Carlito er ferdig med det kriminelle livet, men som sagt i "Gudfaren 3": «Every time I'm out, they pull me back in.» Det er trist at denne filmen ikke har fått så mye kjærlighet i forhold til det som kom tidligere. Den er en godt laget gangsterfilm som er verdt å se minst én gang. Tro meg, det er verdt det.

Ukens neste film, «Hit Man», handler om en noe uvanlig leiemorder. Gary Johnson jobber undercover for politiet i New Orleans, og jobben hans går ut på å være falsk leiemorder. Frem til nå har jobben hans gått etter planen, men en dag møter Gary Maddy. Maddy vil at Gary skal drepe hennes voldelige ektemann, men det er ikke så enkelt. For ikke bare klarer Gary å snakke Maddy vekk fra oppdraget, han presterer også å forelske seg i henne!

Ymer Media
 Foto: Glen Powell og Adria Arjona i Hit Man

Ymer Media Foto: Glen Powell og Adria Arjona i Hit Man

I hovedrollene finner vi Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio og Retta. Regi: Richard Linklater, aldersgrense: 12 år. (V)

Nå er det klart for ukas filmanmeldelse, og Carl Edvard – denne gangen skal det handle om et merkelig kortspill? (V)

Når det gjelder lavbudsjetts skrekkfilmer, kan de ofte by på mye underholdning. De vet at de ikke kommer til å bli Oscar-vinnere, men kan i det minste gi god underholdning. "Tarot" klarer derimot ikke noe av dette.
Spåkort som forteller hvordan du skal dø, kan være en spennende ting å lage film rundt, men her er det bare kjedelig. Dette er synd, fordi jeg tror filmen kunne vært flere hakk bedre om den gikk tilbake til skrivebordet. Den starter på et Airbnb-hus før den beveger seg mot en liten by. Her er første problemet: hvorfor ikke bare bli i huset og lage en skrekkkomedie? Det ville fungert mye bedre. Karakterene har ingen personlighet og er bare stereotype figurer for å gjøre det variert. Du har møtt disse i de fleste lavbudsjetts-slasherfilmer.

"Tarot"
 Foto: SF Studios

"Tarot" Foto: SF Studios

Jumpscares fungerer bare mange ganger, og monsteret i filmen er ikke skummelt, bare irriterende.
Jeg kunne skrevet mye mer, men det ville tatt flere sider. Konklusjonen er: Nei, ikke verdt å se. Terningkast 1.

I sommer slår to hardtslående – og rappkjeftede - fyrer seg sammen, for onsdag 24. juli er det premiere på Marvel-filmen «Deadpool & Wolverine»! (V)

Filmnytt: Lørdag vant den norske filmen «Armand» prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Cannes. «Armand», som er regissert av Halfdan Ullmann Tøndel, får premiere fredag 27. september.

Takk for i dag, vi sees i neste uke!

Nøkkelord