Empo TV

Årets Spellemann-nominerte er klare

Spellemannprisen 2023 deles ut torsdag 4. april

Torsdag 4. april deles den årlige Spellemannprisen ut for 52. gang. Det skal deles ut priser i 26 kategorier, og blant de nominerte finner vi en Eurovision-dronning og en som håper (at) du har plass.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2024 kl 12:23

Alessandra Mele, som representerte Norge i fjorårets Eurovision Song Contest i Liverpool, kan vinne to priser: Årets låt for Eurovision-bidraget "Queen of Kings", og Årets gjennombrudd. Emma Steinbakken er nominert i de allerede nevnte kategoriene, og hun stiller med hennes tolkning av Bjørn Eidsvåg-sangen "Floden". Kristoffer Cezinando Karlsen er nominert i kategoriene Årets låtskriver, Årets tekstforfatter og Pop
for albumet "Sprengkulde".

Spellemannprisen 2023 blir den første utgaven av prisutdelingen som ikke sendes på vanlig TV. I stedet skal prisutdelingen sendes på Nettavisen og Amedia sine kanaler, samt det sosiale mediet TikTok. Håpet er at man skal nå ut til et annet publikum.

- TikTok er allereie med og bestemmer mykje av kva musikk som når opp. Om det er éin plattform ein skulle gå til, må TikTok vere den rette, sier artisten Isah til NRK.

"Badebussen"
fra kinosuksessen "Bukkene Bruse på badeland", er nominert i kategorien Årets låt. Sangen er laget av DJ MØMØ ft. Kjartan Lauritzen.


Les hele saken:
Dette er dei nominerte til Spellemannprisen

Kilde: nrk.no