Empo TV
"Demenskoret" er tilbake.
 Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

"Demenskoret" er tilbake. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

"Demenskoret" kommer tilbake på NRK

Klart for ny sesong i januar 2024

I vinter gikk TV-serien "Demenskoret" på NRK, og serien, som handler om et kor hvor alle medlemmene har demens, ble en seersuksess fra dag én. Nå er det klart at det kommer en ny sesong av serien, som får premiere i januar 2024.

Publisert:

Demenskoret ble opprinnelig satt sammen i forbindelse med TV-serien, men da kameraene ble slått av fortsatte koret for fullt. Nå har flere medlemmer kommet til, og koret øver hver uke. De som ledet Demenskoret i forrige sesong - musikkterapeut Jelena Golubovic og dirigent Kim Wigaard - fortsetter i sine respektive stillinger. - Jeg synes det er viktig og vakkert at vi får vise hvordan Demenskoret har det i dag. Prosjektet har skapt ringvirkninger landet over. Jeg tror mange av seerne ønsker å vite hvordan det går med koret vårt, sier Kim Wigaard til NRK. Han har selv hatt en far som hadde demens. - Dette er serien jeg skulle ønske jeg hadde da jeg sto i den vanskeligste perioden som pårørende. Jeg føler at serien har synliggjort en gruppe mennesker som samfunnet hadde glemt, sier Wigaard videre.

Og at "Demenskoret" har synliggjort mennesker med demens, er ingen overdrivelse. Hver episode har i snitt blitt sett av over 870.000 seere, og første sesong har fått en rekke priser, deriblant Demensprisen for Oslo, UiOs menneskerettspris og Gullrutens publikumspris. - Demenskoret representerer noe av det viktigste NRK skal gjøre: opplyse, underholde, gjøre publikum litt klokere og treffe folk med det de er opptatt av i deres hverdag, sier Gitte Calmeyer, som er seriens redaktør. Videre sier hun: - Serien klarte med sine modige deltagere og pårørende å stikke hull på en stor tabu-ballong som inneholder fortielse og skam. Demens er et viktig samfunnstema som NRK vil fortsette å belyse.

I sesong 2 av "Demenskoret" vil man følge kormedlemmene mot en ny konsert, som vil bli mer spektakulær og utfordrende enn den konserten som koret hadde på revyscenen Chat Noir i sesong 1. Men det viktigste er å vise hva musikken betyr for kormedlemmene, og hvordan den gir dem glede, samhold og følelsen av mestring. - Det er også viktig at vi får enda flere innblikk i hvordan det er å leve med demenssykdom, også som pårørende. I tillegg blir det spennende med en oppdatering på alt som har skjedd i landet etter at "Demenskoret" gikk på TV, sier Wigaard. I tillegg til at seerne vil bli kjent med nye kormedlemmer, vil serien også komme tettere inn på livet til enkelte medlemmer fra første sesong og følge deres sykdomsutvikling, samt at vi vil få lære mer om de forskjellige demens-sykdommene.

Les hele saken:
Ny sesong av «Demenskoret»

Kilde: nrk.no

Nøkkelord

#DemenskoretVis flere