Empo TV

Melodi Grand Prix vender tilbake til Marienlyst etter 24 år

Neste års MGP starter lørdag 13. januar

Etter å ha vært "hjemmefra" i 24 år vender Melodi Grand Prix (MGP) tilbake til der det hele begynte: til NRKs hovedkvarter på Marienlyst i Oslo. Nå er det bare to måneder igjen til vinterens store musikkfest begynner.

Publisert:

Den 62. utgaven av Melodi Grand Prix, som skal arrangeres i perioden 13. januar - 3. februar 2024, blir på mange måter en gjentagelse av 2023-utgaven. Først skal det avholdes tre delfinaler på Marienlyst, der det i hver delfinale deltar 6 bidrag*. I hver delfinale går de tre melodiene som får flest stemmer av seerne videre til finalen, som skal avholdes i Trondheim Spektrum, som også var vertskap for finalen i 2020 og 2023. Nytt av året er at alle sanger som er utgitt etter 1. september har lov til å være med i konkurransen, og dermed kan det - i teorien - være en sang som du hører på akkurat nå som har mulighet til å gå til finalen. De 18 finalistene vil bli kunngjort fredag 5. januar.

Under en samtale på Facebook-gruppa "Grand Prix Bobla", som ble vist på Youtube tirsdag kveld, kunne sjefen for Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, fortelle litt om hvordan neste års konkurranse kommer til å foregå. Her kunne han fortelle at det blir en jury i den norske finalen, og antydet at juryens stemmer kom til å veie 40 prosent, mens seernes stemmer kommer til å veie 60 prosent. I tillegg kunne Karlsen fortelle at det under delfinalene på Marienlyst vil bli brukt to studioer. I det ene studioet kommer finalistene til å opptre med noen publikummere til stede, mens det andre studioet vil fungere som artistenes oppholdsrom (Green room), der publikum kan se konkurransen på storskjerm.

Vinneren av Melodi Grand Prix 2024 får æren (og gleden) av representere Norge i den 68. utgaven av Eurovision Song Contest (ESC), som arrangeres i Malmö fra 7. - 11. mai. Det er 3. gang at Sveriges tredje største by er vertskap for verdens største musikkonkuranse; de var også vertskap for ESC i 1992 og 2013.

PS. Sist Melodi Grand Prix ble arrangert på Marienlyst var i 2000. Det året ble det kun avviklet én sending (finalen), og to studioer ble tatt i bruk: ett hovedstudio, og ett for

  • I 2023 deltok det 21 bidrag i Melodi Grand Prix, med 7 bidrag i hver delfinale.

Les hele saken: https://escnorge.no/2023/11/07/slik-blir-mgp-2024/

MGP-sjef Stig Karlsen om Melodi Grand Prix 2024: https://escnorge.no/2023/11/08/mgp-sjefen-haper-jury-ordningen-i-mgp-2024-vil-inspirere-eurovision/

Kilde: escnorge.no