Empo TV

Nytt anlegg i Arendal kan gi oksygen til 50 personer - samtidig

I Arendal har man gått til innkjøp av en oksygengenerator for koronapasienter, som er laget slik at den kan gi oksygen til 50 pasienter samtidig. Med dette håper kommunen å være klar dersom det skulle komme en ny pandemitopp.

Publisert:

- Det er ikke sikkert at vi havner i en situasjon som Italia har vært i, men vi må være forberedt på lokale utbrudd og at mange kan ha behov for oksygen samtidig, sier kommuneoverlege i Arendal, Helene Rakeide, til NRK. Med den nye generatoren er Arendal først ute i Norge til å ta i bruk en maskin av denne typen, og ifølge nettstedet sykepleien.no. er den vanligste årsaken til at pasienter med Covid-19 må legges inn på sykehuset at de har problemer med å puste, og at det dermed kommer for lite oksygen i blodet. - Med den sikrer vi pasienter oksygen, som jo er vesentlig i behandling av covid-19, sier Audun Solstad, som er fagkoordinator for øyeblikkelig hjelp i Arendal.

Ifølge kommunen har mange vist interesse for oksygengeneratoren, noe Rakeie forstår. - Dette kan være nyttig for andre også. Oksygen kan bli en mangelvare om mange blir syke, sier hun. Prisen på anlegget er 2,3 millioner kr, og det er planer om å opprette et feltsykehus i idrettshallen.

Les hele saken: https://www.nrk.no/sorlandet/nytt-anlegg-kan-gi-oksygen-til-50-pasienter-samtidig-1.15136505

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo