Empo TV

22. juni åpner utendørsbassenget «Sjøkanten Trivsel» i Sunnhordland

Innbyggerne i den lille bygda Skånevik har samarbeidet for dette svært etterlengtede bassenget. Dugnaden står fortsatt sterkt i Norge - I følge NRK vil nordmenn flest bli med på å ta i et tak.

Publisert:

Det beste for fellesskapet kommer gjennom samarbeid, noe som ikke var mulig for 4 år siden på grunn av koronapandemien. Utendørsbassenget i Skånevik i Sunnhordland er det «ekstreme eksempelet» på det, skriver NRK.

Kun 500 innbyggere, noe som blir regnet for å være for lite til at et basseng kommer av seg selv. Noen av innbyggerne som har jobbet frivillig med bygginga av Sjøkanten Trivsel har gjort en innsats uten lønn. Alle som ønsker å bruke dette utendørsbassenget kan komme til Skånevik sentrum via ferje og hurtigbåt.
Bassenget som holder 26 grader kan tas i bruk når skolen nå snart tar ferie.

Pensjonisten Jan Ulrik Langhelle sier til NRKs journalist at han aldri har vært i vannet. Derfor vil han at de unge i dag skal ha et skikkelig sted å få sin opplæring i svømming og vanntilvenning. Han sier han har gjort sin dugnadsinnsats minst 3 ganger i uka. Nå kan Langhelle sammen med dugnads-gjengen se frem til åpningen i slutten av juni.

NRK har kartlagt vår frivillige innsats og hentet fakta fra Statistisk sentralbyrå (SSB). SSB opplyser at 62,7 prosent la ned en frivillig innsats i 2023. Tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) blir brukt av Senter for forsking på sivilsamfunn og frivillig sektor til å finne ut hvor stor påvirkning pandemien hadde.

«Den totale innsatsen i Norge er stor og ville ha vært heilt umulig å erstatte med betalt arbeidskraft, seier forskar Audun Fladmoe til NRK.

Saken er fra NRK.no:
«Heile» bygda jobbar gratis for basseng - dugnaden står støtt i Noreg

Hør nyhet: