Empo TV
Nylig åpnet Oslo Badstuforenings nye tilrettelagte badstue på området populært kalt "Sukkerbiten" nedenfor Operaen og Munch-museet.
 Foto: PxHere

Nylig åpnet Oslo Badstuforenings nye tilrettelagte badstue på området populært kalt "Sukkerbiten" nedenfor Operaen og Munch-museet. Foto: PxHere

Tilrettelagt badstue i Bjørvika

Men det er et stykke å gå før funksjonsnedsatte kan bade i Oslofjorden

Onsdag 15. mai åpnet Oslo Badstuforenings nye badstue, "Trosten", dørene i Bjørvika. Badstuen er tilrettelagt for funksjonsnedsatte, men en ting er å ta badstue - en annen er hvordan å komme seg ned i vannet når man sitter i rullestol. Og på det siste punktet har man et stykke å gå...

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2024 kl 10:44

Den nye badstuen, som er laget av det spanske arkitektkontoret Estudio Herreros, har brede dører, trinnfri ankomst og teknologi som gjør at badstuen har samme temperatur i hele rommet. Med andre ord: Uansett om du sitter på øverste eller nederste trinn vil den samme, varme temperaturen omfavne deg som en varm klem. - Tilgjengelighetsproblemet i en badstu handler ikke bare om problemet med å bevege seg i badstuen, men også om å få til god varme på bakkenivå. Jeg tror dette er første gang dette er gjort, sier arkitekt Juan Herreros i Estudio Herreros.

Universell utforming har vært en del av planen til Oslo Badstuforening siden Estudio Herreros fikk oppdraget med å tegne den nye badstuen. - Visjonen vår er "Badstue til folket", men vi har ikke vært for hele folket, sier generalsekretær Ragna Marie Fjeld i Oslo Badstuforening. Hun fortsetter: - Fortsatt mangler bademuligheter og sånt for å gjøre hele området universelt utformet,. men dette er en start. Vi har planer om et flytende oppvarmet svømmebasseng som skal ligge her, slik at det blir lett og godt å bade for alle.

"Trosten" har et utendørs trappeamfi og stiger for å komme seg opp etter at man har badet. Og har ligger problemet: Det finnes ingen andre muligheter til å komme seg opp og ned i vannet. Oslos ordfører, Anne Lindboe (Høyre), kan ikke love at det blir noe tilgjengelig svømmebasseng ved badstuen.

- Jeg synes det er en veldig spennende idé. Det er byrådet som tar disse beslutningene, men jeg synes man skal gjøre alt man kan for at det skal bli tilgjengelig for alle å benytte seg av fjorden vår. Så hvis dere har noen gode tanker, spill dem inn til oss, sier Lindboe, som sammen med Norges Handikapforbund-medlem Ingvild Grimstad åpnet Oslos nye badstue.

Les hele saken:
Ikke alle kan gjøre som ordføreren

Kilde: handikapnytt.no, snl.no

Hør nyhet:

Nøkkelord