Empo TV
Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Filmspesial 15. mars:

Oscar-glitter, Kung Fu Panda 4 og Norge i Hollywood!

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, som foregår vestenfor sol og østenfor måne - eller omvendt. Dette er det vi har å by på i dag: Tilbakeblikk på Oscar-utdelingen – Og Carl Edvard har sett «Scrapper».

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2024 kl 13:54

Natt til mandag denne uken ble den 96. Oscar-utdelingen avholdt i Los Angeles. Mens «Oppenheimer» vant 7 statuetter og «Poor Things» fikk 4 statuetter, måtte «Barbie» nøye seg med én statuett.

I 2008 kjempet pandaen Po - også kjent som Dragekrigeren - seg inn på kino i Dreamworks-filmen «Kung Fu Panda». Siden kom det to oppfølgere i 2011 og 2016, og nå er det klart for et nytt og hardtslående eventyr i «Kung Fu Panda 4».

Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

En dag får Po vite at hans tid som dragekriger går mot slutten, ettersom han skal overta som åndelig leder for Fredens dal. Men før det skjer må en ny dragekriger ansettes, og det trengs. For den slue trollkvinnen Kameleonen hjemsøker Fredens dal … og hun kommer ikke alene. I den norske versjonen hører vi bl.a. Steinar Sagen, Ivar Nørve, Birgitte Victoria Svendsen og Malin Pettersen. Regi: Mike Mitchell og Stephanie Stine, aldersgrense: 6 år. (V)

Nå er det klart for ukas filmmix.

Er det én ting vi her oppe i lille Norge elsker, så er det oppmerksomhet fra utlandet. Framover skal vi derfor vi ta en titt på spor etter Norge i internasjonale filmer og serier.

Den mest ikoniske og kjente filmlocationen i Norge må vel kunne sies å være Finse, som skulle forestille isplaneten Hoth i «Star Wars - The Empire Strikes Back». I 1979 inntok Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher i rollene som Luke Skywalker, Han Solo og Prinsesse Leia Organa den norske fjellheimen. Finse har siden blitt et turistmål for Star Wars-fans fra verden over.

"Døde Menn Går på Ski"
 Foto: manymore.no

"Døde Menn Går på Ski" Foto: manymore.no

Den norske krimkomedien «Døde menn går på ski», er basert på Knut Nærums bok med samme navn, og foregår på en mystisk hytte påskefjellet. En skitten milliardær inviterer en enda skitnere gjeng til å komme på påskebesøk til milliardærens hytte. Vel fremme får gjestene beskjed om at de skal leke en detektivlek som skal ende med at en av de fremmøtte «dreper» milliardæren. Men når en av gjestene blir funnet halshugget, går hytteturen fra hygge til alvor. Blodig alvor. I hovedrollene finner vi Per Christian Ellefsen, Stig Henrik Hoff, Anne Krigsvoll og Knut Nærum. Regi: Tvillingbrødrene Ruben og Daniel Anda. Aldersgrense: 12 år. (V)

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard, hva skal du snakke om i dag?

"Scrapper" er en søt film om hvordan bortkommende forhold kan blomstre.

Georgie er en 12 år gammel jente som bor for seg selv hun er gate smart og meget voksen for alderen men så kommer faren som hun aldri har møtt tilbake, og det skaper en konflikt.

Foto: Storytelling Media AS

Foto: Storytelling Media AS

Det er mye å like med "Scrapper", den er pent filmet med god bruk av farger, så er den veldig vakker å se på til tider. Enkelte ganger byr de på mye moro med kostyme bruken som gjenspeiler en god dose kreativitet.
Med andre ord en vellaget film. Terningkast: 5

Ukens forhåndstitt byr på aper. Store aper. For onsdag 8. mai er det premiere på «Kingdom of the Planet of the Apes»! (V)

Filmnytt: I 1991 kom den norske filmen «Kvitebjørn kong Valemon», som er basert på Asbjørnsen og Moes eventyr med samme navn, på norske kinoer. Nå kommer det klassiske eventyret i ny drakt i animasjonsfilmen «Kvitebjørn – østenfor sol og vestenfor måne», som får premiere 1. juledag i år.

Nøkkelord