Empo TV
"Parterapi"
 Foto: AS Fidalgo

"Parterapi" Foto: AS Fidalgo

Filmspesial 8. mars:

Polsk venninnebytte og Sandler i "Spaceman"!

Gratulerer med kvinnedagen! I denne filmsendingen har vi følgende å by på: Polsk drama i «The Love Buzz», og Carl-Edvard har sett «Spaceman».

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2024 kl 13:15

Anders: Hvordan hadde du reagert dersom bestevennen din foreslo at dere skulle bytte plass? Det er dette som er utgangspunktet i den polske komedien «Miłość jak miód» eller «The Love Buzz». Bestevenninnene Majka og Agata har en god del ting til felles. De er begge i 50-årene, har vært gjennom overgangsalderen, og tror ikke at noe vil stå i veien for livene deres.

"Miłość jak miód" ("The Love Buzz")
 Foto: AS Fidalgo

"Miłość jak miód" ("The Love Buzz") Foto: AS Fidalgo

Imidlertid lever de vidt forskjellige liv; Majka driver en kakebutikk ved den baltiske kysten, mens Agata er arkitekt og bor i Tratra-fjellene. Men en dag overtales Majka av venninnen til å bytte plass med henne, noe som byr på uventede hendelser. I hovedrollene finner vi Agnieszka Suchora, Edyta Olszówka, Michal Czernecki og Bartoz Opania. Regi: Maciej Migas, aldersgrense: 15 år. (V)

Nå er det tid for ukens filmmix, og denne gangen skal vi reise til en galakse langt, langt, borte.

Carl-Edvard: Når det gjelder Star Wars, finnes det ingen filmserie som har delt fansen så dypt, og dette startet i 1999 med "Star Wars: Episode I - Den skjulte trussel". Jeg skal gå rett på sak og si at jeg ikke synes dette er en dårlig film, selv om den absolutt har noen problemer.

Ja, JarJar Binks ble litt overflødig, og vi trengte ikke Midi-chlorians. Å se Anakin som barn var ikke direkte dårlig, men var det nødvendig? Dette er et spørsmål som krever en egen side med argumenter for og imot.

Men å se Obi-Wan som ung, følge separatistene og oppleve de kule droide-designene, Darth Maul og pod-racene – det er mye å like her. Likevel kunne det vært bedre på alle måter.

Anders: For oss i Norge kan ordet «parterapi» lede tankene til Kevin Vågenes’ humorserie med samme navn, men «Parterapi» er også navnet på en spansk film som hadde premiere i februar. Tre par oppdager at psykologen deres ikke dukker opp, og deretter oppdager de at hun har lagt igjen åtte konvolutter med instruksjoner og spørsmål. Slik starter en uvanlig parterapitime, der parene selv må finne ut av hvem de er, hva de sliter med og hvordan de kan løse problemer dem imellom. I hovedrollene finner vi Malena Alteiro, Alexandera Jiménez, Fele Martínez og Antonio Pagudo. Regi: Gerardo Herrero, aldersgrense: 12 år. (V)

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og denne uken skal Carl-Edvard snakke om Netflix-filmen «Spaceman».

Adam Sandler i "Spaceman".
 Foto: © Netflix 2023

Adam Sandler i "Spaceman". Foto: © Netflix 2023

Carl-Edvard: "Spaceman" er den nyeste filmen med Adam Sandler, der han blir venn med et romvesen. Dette er en science fiction-film som kombineres med et hint av art house. Det var veldig gøy å se de to elementene bli kombinert, og filmen er svært godt laget når det kommer til alt fra effekter til måten den er filmet. Hovedproblemet er imidlertid at både Adam Sandler og Carey Mulligan er svært gode skuespillere, men kjemien mellom dem manglet i stor grad. Det føltes ikke autentisk og optimalt, noe som er en av hovedaspektene ved filmen – romansen mellom de to. Utenom det var det verdt å se hvis du ønsker å oppleve en litt alternativ form for sci-fi. Terningkast: 4.

Ukens forhåndstitt foregår under 2. verdenskrig, for onsdag 30. oktober er det premiere på filmen om Gunnar «Kjakan» Sønsteby: «NR 24». (V)

Sjur Vatne Brean som Gunnar Sønsteby i Nr. 24.
 Foto: Lukas Salna

Sjur Vatne Brean som Gunnar Sønsteby i Nr. 24. Foto: Lukas Salna

Filmnytt: Som tidligere nevnt er det i år 25 år siden «Star Wars: Episode 1 – Den skjulte trussel» hadde premiere, og i den forbindelse får filmen en reprise på kinoene i helgen 3. – 5. mai.

Nøkkelord