Empo TV
TIMOTHÉE CHALAMET som Paul Atreides i "Dune: Part Two"
 Foto: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

TIMOTHÉE CHALAMET som Paul Atreides i "Dune: Part Two" Foto: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Filmspesial 1. mars:

Storslått science fiction og norsk drama

"Sex", "Ibelin" og "Dune: Part Two" er blant ukas filmer

Hjertelig velkommen til den første filmspesialen i mars, der vi har følgende på menyen: Norsk drama i «Sex», og «Dune: Part Two».

Publisert:

Vi starter ukens sending med det norske dramaet «Sex», som byr på en underfundig historie. To feiere spiser lunsj sammen, og her kommer det frem at den ene av dem har hatt sex med en annen mann, og at kona mener at han har vært utro. Den andre feieren undrer seg over en drøm der den avdøde artisten David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan hverdagen deres fortsette som før? I hovedrollene finner vi Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Siri Forberg og Theo Dahl. Regi: Dag Johan Haugerud, aldersgrense: tillatt for alle. (V)

Og før jeg går videre må jeg nevne at «Sex» er den første filmen i en ny trilogi. De to resterende filmene, «Drømmer» og «Kjærlighet», skal også regisseres av Dag Johan Haugerud.

Neste uke er det premiere på den prisbelønte norske dokumentarfilmen «Ibelin», som handler om gameren Mats «Ibelin» Steen.

Mats "Ibelin" Steen døde i 2014 av en muskelsykdom.
 Foto: Foto: Medieoperatørene/Bjørg Engdahl

Mats "Ibelin" Steen døde i 2014 av en muskelsykdom. Foto: Foto: Medieoperatørene/Bjørg Engdahl

I 2014 døde Mats av en muskelsykdom, og selv om foreldrene hans visste at han likte å spille dataspill, trodde de at han levde et ensomt liv. Det skulle imidlertid vise seg at Mats, gjennom spillet «World of Warcraft», nådde ut til mennesker over hele verden. Og han fikk mange venner. Regi: Benjamin Ree, aldersgrense: tillatt for alle. (V)

Nå er det duket for ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard – den her er det mange som har venta på!

Foto: Warner Bros.

Foto: Warner Bros.

"Dune: Part Two" tar opp tråden fra der den forrige filmen slapp. Paul, spilt av Timothee Chalamet, er nå en del av Fremen. Lokalfolket på planeten Arrakis er midt i krigen mot Harkons hær, som bare har begynt. Paul og Chani, spilt av Zendaya, utvikler følelser for hverandre, heldigvis med god kjemi mellom skuespillerne som gjør at de spiller godt på hverandre.

Harkonens erobring er hovedsakelig interessant, men det inkluderer også at Beast Rabban, spilt av Dave Bautista, blir satt til side for den nye tøffingen Feyd-Rautha, spilt av Austin Butler. Han gjør en god jobb i rollen som en psykotisk kriger, selv om karakteren også blir satt til side mot slutten av filmen.

Sammenlignet med den første filmen, som ble ansett som treg, har denne oppfølgeren litt mer action og mange elementer som kunne ha blitt utforsket ytterligere. Til tross for at den har en spilletid på litt over to og en halv time, bygger den bra videre på det første kapittelet.

Foto: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Foto: © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Cinemafotografen Greig Fraser har flere ganger vist at han har potensial til å bli den neste generasjonens Roger Deakins. Visuelt blir den vurdert som en klar 6'er, men dessverre trekker filmen litt ned mot slutten, der mange elementer må løses raskt. Dette påvirker totalvurderingen min, og jeg gir den: Terningkast 4.

Ukens forhåndstitt byr på tennis, romantikk og forviklinger, for fredag 26. april er det premiere på det amerikanske dramaet «Challengers».

Filmnytt:
Regissøren av «The Revenant», Alejandro G Inarritu, skal snart gå i gang med innspillingen av en ny storfilm. Det er ikke kommet noen info om hva filmen skal handle om eller hete, men det som er klart er at Tom Cruise blir å se i hovedrollen.