Empo TV
"Abigail"
 Foto: © 2024 Universal Studios

"Abigail" Foto: © 2024 Universal Studios

Filmspesial 19. april:

Ballett, blod og borgerkrig i ukens Filmspesial!

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, hvor vi besøker flere steder på veien. Dette er det vi har å by på denne uka: Ballett og blod i «Abigail» - (Carl Edvard) Og jeg har sett «Civil War».

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2024 kl 10:45

Ukens første film, «Abigail», byr opp til en bloooodig dans. Den 12-årige ballettdanseren Abigail blir kidnappet av en forbryterbande, som krever en løsepengesum på 50 millioner dollar fra hennes velstående far.
Men kidnapperne skal snart oppdage at Abigail ikke er noen vanlig jente … og at tennene hennes er vanvittig skarpe.

"Abigail"
 Foto: © 2024 Universal Studios

"Abigail" Foto: © 2024 Universal Studios

I hovedrollene finner vi Alisha Weir, Melissa Barrera, Dan Stevens og Kathryn Newton. Regi: Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett, aldersgrense: 15 år. (V)

Gjennom det siste tiåret har den palestinske dokumentarfilm-regissøren Mohamed Jabaly blitt et kjent navn, og ukens neste film, «Livet er vakkert», handler om hvordan et opphold i Tromsø snudde opp-ned
på livet hans.

"Livet er vakkert"
 Foto: Humanfilm

"Livet er vakkert" Foto: Humanfilm

Året er 2014. Mens han er på besøk på den internasjonale filmfestivalen i Tromsø, får Mohamed vite at grensen til Gaza har blitt stengt, og med det får han ikke se familien sin igjen på en god stund.

Men Mohamed er ikke den som gir seg, og sammen med sine kollegaer i Tromsø får han ferdigstilt filmen «Ambulansen», som blir en stor suksess. Men suksessen gjør også at Mohameds regissørjobb henger i en tynn tråd. For hvis han drar tilbake til Gaza, er det ikke sikkert at han kan komme tilbake til Norge.
Regi: Mohamed Jabaly, aldersgrense: 9 år. (V)

Ukas Filmmix: "Når det kommer til spillserier, er det ingen som har fascinert meg på samme måte som "Fallout"-serien har gjort. Jeg vil bare si med en gang at jeg ikke har spilt alle spillene, men av de jeg har spilt, er "New Vegas" klart favoritten min.

Nå har Amazon lansert en TV-serie i dette fantastisk forvridde universet. Mine følelser for serien er litt sprikende fordi den gjør noen ting veldig bra, men samtidig er det noen ting den ikke gjør så bra.

Jeg blir veldig forvirret fordi jeg ikke er helt sikker på hva jeg synes selv. Men det jeg kan si er at hvis dette var en direkte tilpasning av spillene, ville det vært annerledes. Men det virker som om serien skal være i samme univers som spillene, og det ender opp med å rote med ting som allerede er etablert i spillene.

Jeg har mange følelser, men sannheten er at jeg ikke er helt sikker. For hver ting jeg misliker, er det i det minste en ting jeg liker. Så man må nesten se serien selv, for jeg prøver fortsatt å finne ut hva jeg selv syntes.

Nå er det klart for ukens filmanmeldelse, og Carl Edvard – filmen som du skal snakke om denne uka har et brennaktuelt tema. (V)

"Civil War" tar for seg hvordan en ny borgerkrig i USA kunne fremstå. Den viser ikke en kamp mellom demokrater og republikanere. I stedet følger den en gjeng med krigsjournalister som drar langs det ødelagte Amerika. Man får ikke så mye informasjon om hvorfor det har blitt borgerkrig, bortsett fra at California og Texas har slått seg sammen som en separatistbevegelse. Det gis heller ikke noe særlig innsikt til dem.

Kirsten Dunst i "CIVIL WAR"
 Foto: Ymer Media AS

Kirsten Dunst i "CIVIL WAR" Foto: Ymer Media AS

Filmen fokuserer først og fremst på hvordan det er å være krigsfotograf, og hvordan det er når krigen skjer i ens eget hjemland. Dette er en film som kan beskrives som mildt sagt ubehagelig. Krigsscener og voldsscenene er ganske realistiske, og det var et veldig smart valg.

"Civil War" er en vond opplevelse som er verdt å få med seg, om man orker å ta seg tid til å se den.

Ukens forhåndstitt handler om å hjelpe andre, selv når det er som mørkest. For fredag 7. juni er det premiere på «One Life» (V)

"One Life"
 Foto: Nordisk Film Distribusjon

"One Life" Foto: Nordisk Film Distribusjon

Nøkkelord