Empo TV
Ryan Gosling som stuntmann i "Fall Guy"
 Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Ryan Gosling som stuntmann i "Fall Guy" Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Filmspesial 26. april:

Romantikk på tennisbanen og mystisk brevdrama

«Challengers», «Wicked Little Letters» og "Fall Guy" er blant ukas filmer!

Bli med på en romantisk tennis-thriller i «Challengers» og mystiske brevmysterier i 1920-tallets England med «Wicked Little Letters». Ukens filmspesial byr på noe for enhver smak.

Publisert:

Ukens første film, «Challengers», byr på romantikk og racketer. Den tidligere tennisproffen Tashi Duncan er gift med Art, som også spiller tennis. Når Art begynner å tape kamper forsøker Tashi å få ham på rett kjøl, men en dag dukker Arts tidligere bestevenn, Patrick opp. Og han er ikke bare Arts tidligere kompis … han er også Tashis ekskjæreste.

Artisten og skuespilleren Zendaya i rollen som Tashi i "Challengers"
 Foto: Warner Bros.

Artisten og skuespilleren Zendaya i rollen som Tashi i "Challengers" Foto: Warner Bros.

I hovedrollene finner vi Zendaya Coleman, Mike Faist, Josh O’Connor og Shane T Harris. Regi: Luca Guadagnino, aldersgrense: 9 år. (V)

Nå er det klart for ukens filmmix.

Trey Parker og Matt Stone, skaperne av South Park, er kjent for ting som "The Book of Mormon" og "Team America", men hva med deres tidligere filmer? Jeg tenker da spesifikt på "Cannibal! The Musical" og "Orgazmo". Begge er lavbudsjettsfilmer, men av forskjellige sjangre. Den ene er en musikal, og den er veldig godt laget til å ha et knøttlite budsjett, og den andre handler om en mormon som blir pornoskuespiller. Men begge forblir i lavpanne-humorsonen. Til tross for at det er lavpannet humor, blir det aldri slik at det blir for repetitivt eller tråkket ned for en enkel latter.

Dette er noe som mangler i en del moderne komedier. Ta alt jeg sier med en stor klype salt; jeg er veldig glad i hva de driver med fra før, så det har en del å si. Men ja, verdt å se om du liker litt absurd humor.

Ukens neste film, «Wicked Little Letters», foregår i 1920-tallets England. I den engelske kystbyen Littlehampton skjer det noe merkelig. Byens innbyggere får brev med kraftige banneord i posten, og mistankene retter seg mot den irske innflytteren Rosie, som er kjent for å være stygg i munnen. Men er det egentlig hun som har sendt brevene? Det er på tide med en god, gammeldags etterforskning.

Høy temperatur i "Wicked Little Letters"
 Foto: SF Studios

Høy temperatur i "Wicked Little Letters" Foto: SF Studios


I hovedrollene finner vi Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan og Hugh Skinner. Regi: Thea Sharrock, aldersgrense: 9 år. (V)

Livet i filmbransjen kan for det blotte øye høres ut som en drøm, men slik er det ikke nødvendigvis i ukens anmeldelse, Carl Edvard? (V)

"The Fall Guy" er en morsom, men overraskende søt film som kaster et tydelig lys på stuntfolkene som risikerer sin egen helse for vår underholdning. Ryan Gosling har spilt mange forskjellige roller, men dette er nok en av mine favoritter. Mye av det skyldes at han viser frem både komedie og sin evne til å stjele flere scener. Motparten Emily Blunt spiller en sassy regissør som har hjertet på riktig sted. Sammen er de gull. Jeg har ikke følt meg så sjarmert siden Leonardo DiCaprio og Brad Pitt spilte skuespiller og stuntman. Ja, det er vel det parallelle jeg kan dra frem, men i stedet for en god bromance, så er det en søt romance.

Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Actionscenene er godt koreografert. Regissør David Leitch var stuntmann før han begynte med regi, så dette føles mer personlig enn det han har laget tidligere. Det er også den filmen han har laget som jeg liker mest. Terningkast 5.

Ukens forhåndstitt er delt i to filmer, for onsdag 27. november er det premiere på del 1 av «Wicked», som er basert på musikalen med samme navn.

Og dersom alt går etter planen får «Wicked: Part Two» premiere i 2025.