Empo TV

Helsedirektoratet avlyser julebord

Etter en lang pandemi hadde Helsedirektoratet planlagt å ha et julebord i direktoratets lokaler fredag 3. desember. Nå er julebordet avlyst.

Empo TV
Empo TV

Publisert:

- Det var veldig sårt å avlyse denne festen. Det var en etterlengtet fest, sier helsedirektør Olav Valen Slåttebrekk til NRK. Meningen var å gjøre årets julebord til noe spesielt, etter en tid med både arbeidspress og hjemmekontor. - Vi hadde veldig behov for å møtes igjen, og det var stort sug å se hverandre og komme tilbake til normalen. Dette hadde vi planlagt over flere måneder. Så ser vi nå at en samlet vurdering av situasjonen tilsier at vi utsetter denne markeringen, sier Slåttebrekk.

Han understreker at avlysingen ikke er ment som et signal til hva andre skal gjøre i julen, men at Helsedirektoratet er i en spesiell situasjon. - Vi som direktorat har et spesielt ansvar for å være føre-var. Vi har en nasjonal rolle i å håndtere pandemien. Det er klart at vi derfor må være ekstra nøye for å sørge for å ivareta de oppgavene, sier Slåttebrek. På spørsmål fra NRK om det er en god idé å samle mange mennesker i et lokale i f.eks. Oslo før jul, svarer Slåttebrekk: - De rådene Oslo skal gi til sine innbyggere får de ta ansvar for selv. De lages i samarbeid med FHI (Folkehelseinstituttet, journ. anm.) og oss. Jeg skal ikke gi noe råd til Oslo kommunes befolkning ut fra dette.

I de siste ukene har koronasmitten vært svært høy. I de to siste dagene er det meldt om over 2500 nye smittetilfeller på landsbasis. Flere sykehus melder også om kapasitetsproblemer, og sykehusene i Trondheim og Tromsø er i såkalt gul beredskap. Også i Oslo stiger smitten, og ifølge Slåttebrekk er det både smittetallene og frykten for økt arbeidsbelastning som er årsaken til at Helsedirektoratet avlyser årets julebord. - Det er en totalvurdering av det vi ser på smittetallene, og det vi ser av hvilke signaler vi gir, og hvilke muligheter vi har for å kunne ivareta de funksjonene som vi skal. Det er en samlet vurdering av alt, sier han. På spørsmål fra NRK om det ville vært en dårlig situasjon dersom Helsedirektoratet avholdt en markering, svarer Slåttebrekk: - Det ville det selvfølgelig ha vært. Det er alltid en risiko, men det er ikke avgjørende at vi er redd for smitteutbrudd. Skulle vi avviklet en fest her så ville det vært med nødvendige tiltak som test ved inngangen og slikt.

Les hele saken: Helsedirektoratet avlyser julebordet: – Det var planlagt en ordentlig fest – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo